Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці виділили гроші на благоустрій і допомогу комунальників

1 млн грн на поточний ремонт покриття внутрішньоквартальних проїздів та прибудинкових територій виділила Новокаховська міськрада на своїй закритій сесії 6 серпня. Ще 300 тис. грн направили на благоустрій місцевому шляхово-експлуатаційному управлінню.

— Від жителів міста масово йдуть заявки, тож ми знаємо, де є потреба виконувати ці роботи. Добре, що ми маємо таку можливість, — прокоментував міський голова Володимир Коваленко.

Також 222 тис. грн з місцевого бюджету отримає КП «Новокаховське ШЕУ» — на закупівлю автоматизованих воріт для зберігання техніки, капремонт автомобіля та необхідне обладнання. На підтримку КП «Основа» міськрада виділила 667 тис. грн. Як пояснив Володимир Коваленко, це комунальне підприємство зараз не може існувати без допомоги, оскільки займається лише водопостачанням.

— Вартість води у них значно менша, ніж у новокаховського водоканалу. Щоб «Основа» не збанкрутіла, її треба підтримати, — сказав міський голова.

450 тис. грн виділили на фінансову підтримку КП «Автоцентр». Зокрема, вони підуть на погашення боргів з виплати зарплати.

— Тарифи на проїзд пасажирів у міських автобусних маршрутах ми піднімаємо лише раз на два роки. Водночас собівартість проїздку значно вище, ніж сплачують люди. Зараз до всіх проблем додався й карантин. Жодна економіка підприємства не могла витримати цього. Тому ми потрібні взяти це навантаження на місцевий бюджет, — прокоментував Володимир Коваленко.

Міськрада також виділила 242 тис. грн на придбання тренажерів, 85 тис. грн на капремонт актової зали в будівлі екстреної медичної допомоги.

Чималі гроші виділили закладам освіти. За рахунок державного і місцевого бюджету для школи №6 закуплять сучасні кабінети фізики і біології, зроблять капремонти освітніх дошок і замінять вікна. Як висловився Володимир Коваленко, тепер ця школа буде «як копійка». Виділені кошти й на капремонт санвузлів школи №8, каналізації в Веселівському ліцеї.

99 тис. грн виділили територіальному центру соціального обслуговування на облаштування приміщення для дозвілля:

— У нас є чимало прохань від людей старшого покоління зробити для них «дитсадок для пенсіонерів». Щоб вони могли там вишивати, займатися чимось цікавим для себе, — пояснив міський голова.

Запланували в Новокаховській ОТГ реконструкцію мережі вуличного освітлення трьох вулиць в Нових Лагерях і двох у Дніпрянах. А ще 315 тис. грн виділили центральній міській лікарні на придбання лапароскопу і спеціальної камери для нього.

— У нас один лапароскоп є, — прокоментував Володимир Коваленко. — Однак ще один потрібен новому хірургу, який перейшов до нас з Каховської центральної районної лікарні. Ми раді, що нам вдається залучати гарних професіоналів до ЦМЛ. Тому таке обладнання буде далеко не зайвим.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН