Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці створять Центру Культурних Послуг

Про це повідомляють на сторінці Відділу культури і туризму Новокаховської міської ради:

СТАРТ КУЛЬТУРНИХ ЗМІН НОВОКАХОВСЬКОЇ ОТГ

Це був справді святковий день. По-перше – Медовий Спас, або Маковій. По- друге – до нашої Новокаховської ОТГ завітали гості: Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, губернатор Херсонської області Юрій Гусєв та директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА Михайло Линецький.

Мета візиту – обговорення впровадження на території Новокаховської ОТГ нового пілотного проекту по створенню Центру Культурних Послуг (ЦКП). Поклик душі кожного з відвідувачів – відкрити великому загалу таємниці своєї України через її неповторність та репрезентативність.

Делегацію амбасадорів змін на території Новокаховської ОТГ зустріли: заступник міського голови Володимир Сироватка, відділ культури і туризму у повному складі, на чолі з начальником Наталією Зарудною, в.о.старости Козацького старостинського округу Андрій Чирко, директор Козацького будинку культури Сергій Якуба та його співробітники.

За доброю традицією гостей посвятили в козаки, пригостили кулішем та смачним південним медом, на честь свята. Провели екскурсію по степовим водоспадам, що ллються з кам’яного паркану колишнього маєтку Князя П.М.Трубецького.

Впродовж останніх півроку відділ культури і туризму Новокаховської міської ради займався дослідженням культурної складової громади, разом з ГО “Український центр культурних досліджень”, закордонними донорськими установами, Міністерством культури та інформаційної політики, прийнявши участь у проекті “Децентралізація та реформа культурних послуг в Україні”. Результатом активної роботи відділу став відбір нашої ОТГ до участі у новому пілотному проєкті, який надасть змогу відкрити для мешканців селищної території Новокаховської ОТГ нові можливості долучення до культурної складової суспільства.

У ЦКП планується перетворити Козацький будинок культури, створивши на правому березі Дніпра осередок культури двох громад – смт Козацького та с. Веселого. Новою установою планується задовольнити попит мешканців на спортивні послуги, гурткову роботу з молоддю, розважальні заходи, показ кіно, гастрольні вистави та концертні програми, патріотичне виховання молоді, роботу осередку козацького куріння, надання бібліотечних послуг, створення інтернет – центру, музичне виховання дітей, створення молодіжного простору.

Попереду ще багато роботи разом з двома Міністерствами, Херсонською ОДА, та відділом культури і туризму Новокаховської ОТГ. Але обговорення, подальшої стратегії роботи та сінергії спільних напрацювань усіх присутніх відомств обумовили курс на обов’язкову першість Новокаховської ОТГ у реформі культурних послуг України.

Поки ще готуються законодавчі зміни для впровадження пілотних проєктів по створенню ЦКП на території шести ОТГ прикордонних областей України, але робота з населенням та працівниками закладів культури вже розпочата. А наступного року нові установи радо відчинять оновлені двері нових культурних осередків – Центрів Культурних Послуг. І наша громада має перспективу увійти в історію позитивних змін в культурному просторі країни. То є наш старт. Ми маємо зробити гідний фініш.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН