Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Студреспубліка” знову на Херсонщині

2­­­­­­–25 серпня 2020р. на самому березі Чорного моря, у Скадовську (Херсонська обл., ДОТ ім. Ю.Гагаріна), відбудеться фіналXXII Студреспубліки. Найбільший в Україні відкритий майданчик для діалогу, глибокої дискусії та презентації проривних ідей збирає найактивнішу молодь і найпросунутіших інтелектуалів/ок для спільної роботи над темою «НАДЗУСИЛЛЯ ДЛЯ ПРОГРЕСУ ТА СПРАВЕДЛИВОСТІ». Долучайтеся! Реєструйтеся онлайн!

Суперкриза –‒ суперкризою, карантин –‒ карантином*, а Студреспубліка –‒ завжди за планом! Бо наша задача – зшивати Україну й шукати відповіді на найскладніші проблеми і виклики, котрі людям довгої доброї волі далі спільно втілювати в життя.

Протягом трьох діб ми будуватимемо нашу країну мрій. Таку, якою ми хочемо бачити Україну!

Фінал Міжнародної програми «Студентська республіка» – наймасштабніша, найінтелектуальніша щорічна молодіжна громадська подія в Україні з унікальним для світу форматом. Імпровізована «держава» щороку збирає від 600 до 1800 учасників/ць з України та з-за кордону. Тут кожен може розкрити себе, іноді в зовсім незвичній якості: чи в потужній розумовій праці, чи в драйвових суб-фестах, які тривають нонстоп, чи в спілкуванні з прекрасними людьми з усіх куточків України. Чому і вам варто стати важливою частиною великої події?

Цьогорічна тема «Надзусилля для прогресу та справедливості» – підсумок напрацювань республіканців за 22 роки щоденної невтомної праці та шаленої волі до позитивних змін.

Студреспубліка дала Україні цілу плеяду людей нестримної жаги реальних змін, людей спільного блага, здатних до кропіткої щоденної роботи заради модернізації України, до масштабного і глибокого мислення, творення інновацій таінавацій, руйнування стереотипів! Усі ці роки до нас долучаються найкращі інтелектуал(к)и України та світу, активні громадяни, студент(к)и, які в рамках насиченої діяльності спільно працюють над Майбутнім, над Україною у топ-20 найбільш розвинених країн світу. Студреспубліка –‒ це українське ноухау, це простір волі та рівності, це море сонячного настрою та дороговказ у майбутнє.

Чого тільки в Україні вже не пробували!.. Дна немає, а жити все гірше. Історичний аналіз і весь наш республіканський досвід дуже чітко показують, що для прогресу та справедливості протипоказане копіювання чужих «успіхів», мало прекраснодушного бажання, високих мрій, а тим паче мудрувань про цінності –‒ потрібні справжні, важкі НАДЗУСИЛЛЯ.

Деградація, демодернізація, архаїзація, тупий занепад дійшли до того, що повсякчас мусимо доводити: біле є білим, чорне є чорним. Але яким чином нам, небайдужим та пасіонарним українцям, молодим та енергійним, витягти самих себе з болота –‒ як барон Мюнхгаузен? А мусимо ще й іншим допомогти!

ЛЮДИ ДОБРОЇ ДОВГОЇ ВОЛІ, запрошуємо вас до захоплюючої подорожі за модернізаційним курсом1. Тема маршруту –‒ «Надзусилля для прогресу та справедливості». Додайте і ви свої знання та вміння для історичних перемін в Україні й світі! Початок шляху дуже простий: проходьте обов’язкову онлайн-реєстрацію:

Якщо не ми –‒ то ніхто!

Покоління Республіки збереться, щоб працювати пліч-о-пліч із найкращими експерт(к)ами-інтелектуал(к)ами, які проводитимуть факультативи та консультації. Серед тих, кого вже можемо анонсувати: Сергій Грабський, Сергій Дацюк,Андрій Єрмолаєв, Андрій Золотарьов, Віталій Кулик, Андрій Куликов, Дмитро Марунич, Андрій Окара, Олег Петров, о. Антоній Рудий та ін.

На вас очікуватиме потужна оргдіяльнісна гра (справжня!) на тему «Надзусилля для прогресу та справедливості», до якої після 1,5–2 діб додасться яскрава мульти-фестивальна частина. І все це в ігрових умовах імпровізованої держави «Студентська республіка», яка має власну Конституцію, закони, органи влади, партії, валюту, територію.

У рамках проведення ОДГ завдяки дискусійно-змагальному формату, в учасників/ць є можливість придумувати найсміливіші інновації та інавації, пропонувати власну позицію, дискутувати, помилятися, вдосконалюватися і знову презентувати свої, але вже покращені, ідеї, які можуть бути корисні народу Україну. Участь у Грі беруть перемож(ни)цірегіональних Студреспублік: Студентські мер(к)и та депутат(к)и Студентських магістратів, а також ті, хто виявив бажання, пройшовши обов’язкову онлайнреєстрацію на сайті Студреспубліки.

Окрім роботи над альтернативами розвитку України та світу з числа найрозумніших, найталановитіших і найактивніших має бути обрано Студентського/у президента/ку та депутатів/ок Студентського парламенту України.

Унікальність ОДГ, яка привертає до неї пильну увагу філософів/инь, політологів/инь, аналітиків/ес, журналістів/ок і активістів/ок –‒ навіть далеких від Республіканського руху, полягає, зокрема, і в тому, що під час її проведення вдається створити футурологічний резонанс, тобто ситуацію, яка відображує загальну і прогностичну суспільно-політичну ситуацію в Україні. І потім, у процесі гри, моделюються сценарії, які в тому чи іншому форматі втілюються в реальному соціально-політичному процесі. Тому результат ОДГ, отриманий наприкінці серпня, дуже часто з подробицями та деталізацією втілюється в життя в реальній українській політиці наступного сезону. На цей раз будемо не лише моделювати і передбачати, але й формувати ситуацію проривного розвитку!

Щоб зміни були ефективними, необхідно застосовувати найкращі людські якості, обов’язково –‒ інтелект, творчість, чесність, енергію, силу волі, солідарність. Їх у надлишку можна почерпнути під час насиченої і дуже концептуальної мульти-фестивальної частини. Цілих 20 різноманітних суб-фестивалів: «Леся-фест», «Екстер-фест», «Студентська Мафія», «Фестиваль аматорського відео», Фото-конкурс «Спалах емоцій» і багато інших активностей. Звісно, буде й «Перша Леді», визначатимемо і кращих соціальних музикантів/ок у Music Live Awards.

Студреспубліка надає однакові можливості всім – беріть і використовуйте їх у спільноті таких самих яскравих, розумних, творчих і працьовитих людей. Не провтикайте!

У часи глобального землетрусу та всеохоплюючої української катастрофи спільне надзавдання –‒ творити зміст, який дозволить виконати, як елементарне –‒ вижити та прогодуватися, так і складне, без якого життя не має людського сенсу –‒ творити кращий, прогресивніший, цікавіший і справедливіший світ навколо. Мусимо врятувати суспільство від прірви!

Ми змінимо світ, зітрем стереотипи!

* Під час проведення активностей вимагається дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

1 Модернізаційний курс полягає у відновленні нормального, людського життя, встановленні широких свобод і втіленні безлічі прогресивних інновацій та інавацій.

Із питань медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26, brand-manager@studrespublika.com

сайт ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН