Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Будинок Гоголя в Одесі визнали аварійним

Частину будівлі на вулиці Гоголя, 11 в центрі Одеси визнали непридатним для проживання. Таке рішення ухвалила спеціальна комісія, яка оцінила стан будинку, повідомив голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов.

За його словами, фасадний корпус визначили аварійним та таким, що не відповідає технічним і санітарним вимогам.

Натомість міський голова Одеси Геннадій Труханов наголосив, що протягом “великого” проміжку часу власники квартир не проводили роботи з відновлення будинку.

“З одного боку безвідповідальне ставлення власників, з іншого – невиконання вимог своїх функціональних обов’язків відповідними департаментами та управліннями, які мають на це всі повноваження, призвели до того, що ще одна пам’ятка архітектури в Одесі знаходиться в тому стані, що врятувати її вже буде неможливо”, – пояснив Труханов.

За його словами, власники квартир готові до діалогу з міської радою та виявили бажання “привести будинок до ладу найближчим часом”. Міська рада планує провести нараду разом із власниками квартир.

“Наскільки це дозволить формулювання “найкоротші терміни”. Щойно вони будуть готові. Під час наради ми повинні визначити терміни, дії і, можливо, підписати якийсь документ, – зазначив Труханов.

У мерії також планують розробити проєкт з консервації будинку Гоголя на осінньо-зимовий період. А також визначити, за які гроші проводитимуть роботи. До кінця серпня встановити будівельні ліса (риштування), закрити банерами, “навести лад” навколо будинку та прибрати старий паркан. На думку мера, це мають зробити власники за свої гроші.

Зазначимо, будівля на вулиці Гоголя, 11 в Одесі – пам’ятка архітектури, побудована у 1836-1849 роках за проєктом архітектора Даллаклава та Шашина. У 1850 році в цьому будинку зупинявся український письменник Микола Гоголь.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН