Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі стартував мистецький фестиваль ArtForum

У Запоріжжі 15 серпня стартував міжнародний мистецький форум ArtForum. Перший день заходу відбувся на острові Хортиця.

У програмі фестивалю, який триває з 15 по 21 серпня – виставки, лекції та дискусії на мистецьку та економічну тематику, а також роздуми про їхній взаємозв’язок. Загалом в ArtForum візьмуть участь більше 40 експертів з різних галузей, лідерів думок, українських та закордонних зірок мистецтва.

На Запоріжжі стартував мистецький фестиваль ArtForum

У програмі фестивалю ArtForum – виставки, лекції, дискусії на мистецьку та економічну тематику. 

Співорганізаторка мистецького форуму ArtForum Ірайсат Магомедалієва радіє з того, що такий захід отримав життя саме в Запоріжжі: “ми можемо всій Україні сказати, що Запоріжжя – це не депресивне індустріальне місто, що ми можемо, хочемо і дужемо проводити такі важливі актуальні культурні зустрічі.”

Учасники ArtForum привезли до Запоріжжя свої творчі доробки: картини, фотографії, плакати, а також книги, журнали та витвори декоративного мистецтва. Майстриня з Київа Галина Дюговська представила свої вироби з лози.

На Запоріжжі стартував мистецький фестиваль ArtForum

Мисткиня Галина Дюговська переконує: природні матеріали – це красиво та надсучасно. 

Я привезла три колекції. Одну колекцію текстильних панно, вони знаходяться в центрі Запоріжжя, в хабі “Платформа спільних дій”. Друга колекція – ляльки-мотанки авторські. Третя колекція тут, на Хортиці. Це – вироби з лози.”

Плакатист із Харкова Нікіта Тітов називає себе художником фейсбука, бо саме там отримує інформацію для своїх плакатів. Каже, відчуває країну через своїх друзів у соцмережі, відчуває їхні страждання, проблеми, радощі та настрої – потім зображує це на своїх плакатах.

На Запоріжжі стартував мистецький фестиваль ArtForum

На мистецькому фестивалі ArtForum Нікіта Тітов представляє серію плакатів про Україну та війну. 

Хлопець розповідає, що зазвичай виходить кудись дуже рідко, переважно сидить дома та малює: “тому для мене сьогодні купа вражень. Я сам вперше бачу свої роботи в такому вигляді і в такому місці. Я дуже цим пишаюся тому, що це знакове місце для всієї країни і потрапити сюди зі своїми роботами я навіть не мріяв і не думав, шо таке може статися.”

Гості мистецького форуму зазначили, що завдяки заходу відкрили для себе Запоріжжя, подивилися на місто свіжим поглядом та отримали нові враження. Серед них політичний експерт Володимир Омелян: “безперечно тут творилася українська історія. Протягом тисячоліть. І сьогоднішній мистецький форум – це спроба повернути нас до українського, згадати, чому ми на цій землі.”

Окрім панельної дискусії за участі хедлайнерів ArtForum, під час урочистого відкриття форуму відбувся благодійний аукціон. Лоти для нього надали українські митці.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН