Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Врятував судно після нападу піратів: одесит отримав нагороду від ООН

Одесит Михайло Миронюк отримав подяку Міжнародної морської організації (IMO) за рішучість і лідерські якості під час піратського нападу на судно ANUKET AMBER. Про це повідомили на сторінці Профспілки працівників морського транспорту України в Facebook.

Там розповіли, що танкер ANUKET AMBER, який працював в Західній Африці, захопили пірати та викрали капітана, старшого помічника та старшого механіка. На борту судна залишилися лише двоє офіцерів – Михайло Миронюк, який вперше пішов у рейс на посаді другого помічника капітана, і другий механік.

“Наш співвітчизник самостійно вів судно дві доби, зокрема відремонтував пошкоджене піратами радіообладнання, встановив зв’язок з місцевою владою та домовився з французьким військовим фрегатом про супровід судна до безпечного місця”, – додали в профспілці.

Там також зазначили, що церемонія нагородження мала відбутися в рамках Асамблеї Міжнародної морської організації в листопаді 2019 року, але з “певних причин” її перенесли, а в 2020 році свої корективи вніс COVID-19.

У профспілці додали, що Миронюк став першим українцем, який отримав таку відзнаку за 13 років її існування. Крім того у лютому 2019 року Михайла Миронюка відзначили подякою Державного секретаря Міністерства закордонних справ України.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН