Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині відкрився освітянський ХАБ для вчителів

В Одесі відкрився учительський ХАБ «Вільний освітній простір». Новий заклад стане простором для кожного вчителя, який бажає реалізувати свій потенціал та підвищити кваліфікацію.

 «Зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік. Як ви знаєте, карантин вносить свої корективи та певні особливості у проведення навчального процесу. Саме тому центр стане місцем, де вчителі зможуть підвищувати свою кваліфікацію та адаптуватися до нових реалій. Завдяки освітянському ХАБу, вони зможуть продовжити вдосконалювати викладання, аби наші діти зростали розумними та талановитим», — зазначив керівник Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

 

Серед напрямів роботи ХАБу:

 —     підвищення кваліфікації вчителів;

—     навчання студентів (оскільки Академія у цьому році відкриває відділення магістратури та аспірантури);

—     навчання  педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами;

—     інноваційна підготовка нового покоління вчителів.

 Унікальність освітянського полягає в технічному забезпеченні, сучасному дизайні та поєднанні освітніх центрів та лабораторій в одному приміщенні. У закладі будуть функціонувати:

 

—     Центр дистанційної освіти. На основі центру дистанційної освіти реалізовуватимуться проекти: — «Internet–school» (підтримка обдарованих дітей),  «Учитель+»;

—     Інноваційна лабораторія початкової освіти: Проект «DO-НУШ» (забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти в контексті Нової української школи);

—     Лабораторія STEM – освіти;

—     Інклюзивно-ресурсний центр: «Сприймаємо і спільно діємо» (суспільний проект, спрямований на залучення суспільства через навчання для усвідомлення потреб кожного, соціальну рекламу, ЗМІ);

—     Інформаційно-ресурсний центр і електронна бібліотека;

—     Сучасні тренігові зали;

—     Музей освіти Одещини.

 Щоденно вільний  освітній простір можуть відвідувати та приймати семінарах понад 200 осіб у стаціонарному режимі та необмежена кількість бажаючих в режимі онлайн.

 Зазначимо, що ХАБ розташувався в Одесі на вулиці Нахімова, 8. Будівля є пам’яткою архітектури. Упродовж довгого часу вона була занедбана, але зараз отримала нове життя, зберігши свою автентичність.

Народна думка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН