Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулась акція проти знищення кінотеатру “Ілюзіон”

У Херсоні, на вулиці Гімназичній, відбулась акція проти знищення кінотеатру “Ілюзіон”. На заході зібралось близько 25 людей. Вони розповіли, що прийшли продовжити боротьбу за існування закладу, як місця, де може розвиватися творча молодь замість складу будівельних матеріалів та виробництва гіпсу.

Ініціатор заходу – херсонець Леонід Єжуров. Він говорить, що люди зібрались, щоб нагадати владі, що будівля кінотеатру “Ілюзіон” важлива для громади міста, особливо для творчих людей.

“Ми знаємо, що на сесії обласної ради буде винесено питання про приватизацію будівлі. Вважаємо, що нині її (ред. – будівлю) орендар доводить до аварійного стану. Ми виступаємо проти приватизації, і хочемо, щоб створили комісію, та перевірили, хто орендує приміщення та які тут створені умови”.

У Херсоні відбулась акція проти знищення кінотеатру "Ілюзіон"

Під час акції присутні малювали плакати на підтримку “Ілюзіону”, висловлювали свої думки, привертали увагу херсонців, створивши “живий ланцюг” прихильників закладу культури. Архітектор Андрій Луцик прийшов підтримати акцію:

“Прийшов, бо місту потрібний культурний простір, відкритий, демократичний, дешевий. Арт-Хаб був прекрасним місцем, куди кожен херсонець міг прийти після роботи та займатись тим, чим хоче, – це був вільний майданчик. У Херсоні купа громадських організацій, діячів культури, і вони можуть дати собі раду, а сюди міг прийти будь-хто, навіть, будь-яка бабуся і, наприклад, помалювати”.

У Херсоні відбулась акція проти знищення кінотеатру "Ілюзіон"

Дмитро Карлюка – голова громадської організації “Імпульс Херсона”. Чоловік підтримує акцію, говорить, за тут не зроблено нічого цікавого для міста. Додав, що херсонцям не вистачає культурних місць, таких яким був “Арт-Хаб”.

Херсонка Олена Денисова долучилась до акції, бо пам’ятає своє дозвілля у колишньому культурному закладі. Жінка розповіла, що сюди вона ходила на танці та дивилась в “Ілюзіоні” кіно.

У Херсоні відбулась акція проти знищення кінотеатру "Ілюзіон"

За словами Леоніда Єжурова, 14 серпня має відбудись засідання сесії Херсонської обласної ради. Туди планують піти учасники акції з плакатами, щоб привернути увагу до питання існування кінотеатру.

Суспільне 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН