Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Геть диктатора”: в центрі Одеси повісили опудало білоруського омонівця

Акція на підтримку демократичних протестів в Республіці Білорусь відбулась на Приморському бульварі 12 серпня в Одесі. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

За підрахунками організаторки акції, одеської журналістки Олени Балаби, до заходу приєднались приблизно 200 людей. Серед них мешканці міста, громадяни Білорусі і вихідці з неї.

“Це був поклик душі, я писала новини з 9 серпня, з дня виборів у Білорусі, я дуже переживала. Мені почали писати люди з проханнями також зібратись, щоб підтримати білоруський протест. Ми хочемо підтримати демократичний, національно-визвольний рух”, – пояснила Олена Балаба.

В рамках події люди повішали опудало “білоруського омонівця” на ліхтарному стовбі на Приморському бульварі.

Одна з учасниць акції громадянка Білорусі Варвара. Вона кілька днів тому приїхала із Мінська, де брала участь у протестах. Про акцію в Одесі дізналась від знайомого.

“Те, що зараз відбувається у Мінську, я такого ще ніколи не бачила. Такого піднесення людей не було давно. Люди аполітичні піднялись і зараз борються за свої голоси. На кону не тільки чесні вибори, яких ми просимо, а і люди, які загинули або поранені, тисячі репресованих, травмувані під час мітингів”, – поділилась Варвара.

Учасники акції вигукували “Живе Білорусь”, “Разом і до кінця” та тримали плакати зі словами “Молодь за демократію”, “Свободу сябрам – геть диктатора”, “Свабоду палитв’язням”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН