Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Створено атлас адміністративно-територіального устрою Запорізької області

Управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації розроблено та представлено «Атлас адміністративно-територіального устрою Запорізької області», у якому відображено новий адміністративно-територіальний устрій Запорізької області.

Атлас адміністративно-територіального устрою Запорізької області містить відомості про чисельність населення, площу, адміністративні межі нових районів та територіальних громад. На сторінках атласу також присутня інформація про ліквідовані райони, які увійшли до складу новоутворених, та про місцеві ради, які склали територіальні громади.

До початку реформи на території Запорізької області існувало 299 базових місцевих рад та 20 районів. Відповідно до рішень Уряду та Верховної Ради України в області затверджено 67 територіальних громад та створено 5 районів: Бердянський, Василівський, Запорізький, Мелітопольський та Пологівський.

Створена нова територіальна основа, яка в повній мірі надає можливість передати повноваження і ресурси територіальним громадам, повністю розмежувати повноваження між районним рівнем і рівнем громад, між самоврядуванням та виконавчою владою, чітко визначити їх ресурсне та фінансове забезпечення.

Перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад 67 територіальних громад області і відповідних сільських, селищних, міських голів на новій територіальній основі пройдуть в неділю, 25 жовтня.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН