Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Де в Новій Каховці пройти обстеження на COVID-19?

В Новокаховській міській лікарні – суворий карантинний режим. Тим більше, в умовах, коли в області фіксується зростання кількості випадків COVID-19. Нині в лікарні перебувають 6 хворих на пневмонію. Всі вони обстежені. ПЛР-тести робить Херсонський обласний лабораторний центр.

ІФА-дослідження проводить наша лікарня – єдиний заклад серед районів та міст області, який має таку можливість. ІФА – аналізатор дає право проводити аналізи для дослідження COVID-19: досліджується імуноглобулін М і G (гострий період і період після хвороби).

Заступник головного лікаря Ольга Червоненко звернула увагу: надходить багато запитань щодо того, де людина, яка хоче пройти обстеження на наявність коронавірусу, може це зробити? В лікарні затверджено перелік платних послуг – в ньому є і таке обстеження. Воно коштує 140 грн. Бажаючі пройти таке обстеження можуть звернутися до кабінету №110.

ІФА – аналізи на COVID-19 в міській лікарні почали робити з 10 червня 2020 року,  вже проведено 1300 тестів:  обстежили освітян перед ЗНО – 164, працівників поліції – 10, медичних працівників – 235, та інших. Медиків та працівників поліції обстежують раз у 30 днів, працівників судово-медичної експертизи і патологоанатомів – раз на 14 днів. При наявності позитивного аналізу такого пацієнта направляють на ПЛР – дослідження. Наявність імуноглобуліну G підтверджує, що людина вже перехворіла і має імунітет.

Всі громадяни, хто прибуває в область з інших країн, проходять ПЛР-тести. Це контролює прикордонна служба. Два тижні такі люди перебувають в обсервації. Якщо їх вдома не застали – виписують штраф.

Платні ПЛР –тести таким людям робить Херсонська обласна лікарня імені Горбачевського. Вартість послуги – 850 грн. Потрібно звертатися до приймального відділення. Результат направляють до прикордонної служби. Якщо інфекцію не підтверджено – таким людям дозволяють вільне пересування країною.

Радіо. Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН