Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеський медичний університет закрили через порушення правил пожежної безпеки

Одеський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов ДСНС Одещини та закрив 10 будівель медичного університету через зафіксовані порушення правил пожежної безпеки. Про це стало відомо з судового реєстру.

У рішенні суду зокрема зазначено, що працівники ДСНС провели позапланову перевірку приміщень медуніверситету за адресами провулок Валіховський, 2, 3, 3А, вулиця Мечнікова, 2, 32, вулиця Пастера, 2, вулиця Пішонівська, 1, вулиця Тіниста, 8 та вулиця Ольгіївська, 4, 4б.

Під час перевірки нібито виявили порушення, які, на думку фахівців, можуть призвести до пожеж та загибелі людей. Крім того в ДСНС наголосили, що в будівлях неможливо забезпечити ефективну ліквідацію займань та порятунок людей.

Зокрема рятувальники зафіксували аварійність пожежної сигналізації в окремих корпусах навчального закладу, використання забороненої електротехніки, відсутність вогнегасників на пожежних щитах, решітки на вікнах перших та других поверхів тощо. Ба більше, в деяких будівлях пожежної сигналізації немає взагалі, запевнили в ДСНС.

Як стало відомо з судового рішення, представники медичного університету не погодилися з вимогами ДСНС та запевнили, що заяви пожежників необґрунтовані. В закладі наголосили, що вживають “усі можливі дії” для усунення порушень.

Суд вирішив тимчасово відключити перелічені рятувальниками будівлі від електропостачання та обмежити доступ людей. Заклад зможе повноцінно відновити роботу після усунення всіх порушень та відповідного висновку фахівців.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН