Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській області запрацювала паромна переправа “Орлівка-Ісакча”

Прикордонники Ізмаїльського загону почали охорону державного кордону на паромній переправі “Орлівка-Ісакча”, що в Одеській області. Про це Суспільному повідомив прессекретар загону Ігор Перегняк.

За його словами, пункт пропуску почав працювати 10 серпня о 08:00. Щоправда, в тестовому режимі. Наразі прикордонники готові до оформлення вантажних транспортних засобів. Рух тимчасово також здійснюватиметься лише для вантажівок.

Перегняк додав, що офіційно робота переправи розпочнеться з 11 серпня.

На Одещині запрацювала паромна переправа "Орлівка-Ісакча": поки що в тестовому режимі

Нагадаємо, будівництво паромної переправи в Одеській області через Дунай почалося в 2016 році. 10 квітня 2019 року Кабмін дозволив відкрити пункт пропуску з української сторони. Однак з румунської роботи почалися тільки влітку 2019 року. Дату відкриття відкладали декілька разів. Восени провели випробувальні рейси.

Завдяки паромному сполученню відстань між Україною та Румунією скоротиться на 200 кілометрів. В районі українського села Орлівка ширина Дунаю – 900 метрів, паромом її можна подолати за 10-15 хвилин. Робота переправи зможе забезпечити перевезення на другий берег 200 грузових та 500 легкових авто на добу, пасажирів до 1500 людей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН