Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У порту Одещини в половини членів екіпажу одного з суден виявили COVID-19

У одинадцятьох членів екіпажу судна, яке прибуло з Єгипту до порту “Південний” в місто Южне на Одещині виявили COVID-19. Про таке Суспільному повідомив головний санлікар на водному транспорті України Микола Голубятников.

За його словами, на судні 6 громадян Греції, решта  філіпінці. Інформацію про хворих на борту судна, яке йде до порту, отримали 5 серпня від морського агента. Він повідомив, що капітан запросив медичну допомогу для шістьох хворих. На якому саме судні зафіксували спалах, санлікар повідомити не може.

“Капітан у морській медико-санітарній декларації жодної інформації не дав. Ми прибули на судно з мобільною бригадою для відбору матеріалу на коронавірус”, – розповів Голубятников.

За результатами тестувань, в 11 з 22-х членів підтвердили COVID-19. Судно з рейду зняли, оскільки на ньому неможливо надавати медичну допомогу.

“У одного з матросів була температура протягом трьох днів. Ми отримували дані про температури двічі на день та бачили, що там вже троє, четверо членів екіпажу з температурою. Ми наполягли, аби судно поставили на вільний причал у порту “Південний”, – пояснив Голубятников.

Наразі медики готові до того, аби знімати інфікованих з судна для госпіталізації. Як зазначив головний санлікар на водному транспорті, судновласник має підготувати зміну екіпажу. У решти моряків візьмуть повторний аналіз на коронавірус та ІФА-тест, який має показати, чи перехворіли вони на COVID-19. Після цього на судні проведуть дезінфекцію перед приходом нових 11 членів екіпажу.

За дорученням судновласника страхові компанії підключились до роботи та вже визначили місце госпіталізації моряків, додав Голубятников.

“Наразі вивчаємо можливість взяття проб на ІФА-дослідження та на коронавірус у решти членів екіпажу. Аби вирішити, чи вони поступають на обсервацію або на лікування, чи залишаються на судні. Після чого будемо вирішувати, чи можна на судно запускати новий екіпаж”, – додав санлікар.

За його даними, в Єгипті на судно прибули нові члени екіпажу, які могли занести інфекцію, або COVID-19 могли занести раніше.

“Ми вивчили епіданамнез тих членів екіпажу, які прибули в Єгипті, та побачили, що не всі прибули на судно з дослідженням на ПЛР. Можливо, вони занесли з материка або з Філіппін (там були філіпінські моряки) або з Греції”, – пояснив Микола Голубятников.

Він додав, що за період з 9 липня, це вже друге судно, на якому санітарно-карантинна служба на водному транспорті зафіксувала COVID-19. Перший корабель “Софія” прийшов 9 липня. Він йшов із США в бік портів Миколаєва. Тоді капітан судна повідомив, що на борту троє хворих. Після огляду лікарями-епідеміологами усіх членів екіпажу, хворобу виявили у 6 людей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН