Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Концесіонер планує провести повну модернізацію Херсонського морпорту

Про це на засіданні регіональної ради інвесторів та з питань захисту бізнесу розповів директор компанії “RISOIL S.A.” Шота Хаджишвілі. За словами концесіонера, найближчим часом планується покращити логістику для вантажовідправників та знизити ціни на вантажні перевезення.

“На жаль, так вийшло, що сьогодні стан порту тяжкий. Проте ми маємо амбітні плани щодо того, як змінити цю ситуацію. Ми плануємо провести повне технічне переозброєння, перебудувати всі склади та зерновий комплекс. Також велику увагу хочемо приділити розвитку флоту. Ми взяли зобов’язання на 300 млн грн інвестицій, але на мою думку, ця цифра замала, оскільки буде інвестовано в рази більше коштів. Сподіваюся, коли ми завершимо переобладнання та модернізацію, Херсонський морпорт стане комфортним, екологічним та безпечним”, – розповів Шота Хаджишвілі.

Також концесіонер додав, що в пріоритеті для нього розвиток морських маршрутів, які створює та експортує Херсонська область.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв розповів, що наразі ведеться активна робота з Міністерством інфраструктури України, аби розпочати реалізацію проєкту, який дозволить перевозити водним шляхом вантажі з Херсона до Білорусі.

“Восени минулого року під час форуму регіонів України та Білорусі ми обговорювали проєкт створення водного маршруту, який починатиметься на Херсонщині, а закінчуватиметься в Білорусі. Зараз ми активно працюємо з Міністерством інфраструктури, щоб запустити такий пілотний проєкт. Херсонський морпорт стане ключовим хабом для реалізації цього задуму”, – зазначив Юрій Гусєв.

Нагадаємо, що 26 червня Херсонський морський торговельний порт першим в Україні було передано у концесію. Відповідно до угоди, концесіонер має інвестувати у розвиток морпорту близько 300 млн грн та ще щонайменше 18 млн грн вкласти у розвиток інфраструктури Херсона. Обсяги перевалки вантажів становитимуть до 5 млн тонн за рік.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН