Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Херсоні діє заборона на вилов раків

В Україні стартував літньо-осінній період заборони лову раків.

Для кожного регіону строки заборони різні, вони залежать від погодних умов. Наприклад, якщо говорити про Київську область, то, згідно з інформацією пресслужби Державного агентства рибного господарства, заборона діє з 15 липня по 1 вересня.

За кожен виловлений екземпляр річкового членистоногого громадянам доведеться викласти 25 гривень 50 копійок, плюс сплатити штраф – 680 гривень.

“Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування”, – йдеться у повідомленні.

При цьому відзначимо, що навіть у період, коли раків ловити дозволено, можна вивуджувати з води тільки екземпляри довжиною не більше 10 сантиметрів.

Втім, якими б грізними не здавалися заяви влади, багатьом українцям, що займаються рибним промислом і збутом виловлених водних ресурсів, вони, як то кажуть, “до одного місця”. Наприклад, у Херсоні на деяких стихійних ринках (у тому ж Шуменському мікрорайоні) можна розжитися раками – і вареними, і живими – практично в будь-який час року.

Тут же на лотках вивалено купи креветок на будь-який смак і різних розмірів. Продають усі ці делікатеси привітні жінки похилого віку, і з невідомих причин (хоча можна здогадатися, що це за причини) така “торговельна діяльність” аж ніяк не приваблює увагу ані контролерів Держпродпотребслужби, ані представників правоохоронних органів.

Вгору

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН