Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники фонду Вегандза Мясникяна «Нам тут жити!» взяли участь у молебні-тризні на місці поховання Івана Сірка

Представники Благодійного фонду Вегандза Мясникяна «Нам тут жити!» завітали до села Капулівка Нікопольського району Дніпропетровської області, де взяли участь у молебні-тризні на місці поховання кошового отамана Війська Запорозького низового Івана Сірка.

Щороку козаки в першу суботу серпня збираються на Бабиній могилі поблизу Капулівки на козацьку раду і вшановують пам’ять Славетного кошового отамана. Цьогоріч у цьому всеукраїнському заході взяли участь козаки і козачата з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Вінницької та інших областей. У програмі були оздоровчі вправи, купання, вишколи, приведення молодих козаків до присяги, виставки народних майстрів.

– Каховчани є постійними учасниками тризни в Капулівці. 1 серпня представники Благодійного фонду Вегандза Мясникяна «Нам тут жити!» поклали квіти на могилу Івана Сірка, зарядились енергетикою цього сакрального місця і справжнім козацьким духом. І то не прості слова, адже саме на цій землі була пролита кров українських козаків, а сама вона була значною для історії як самого козацтва, так і історії Української державності. Поруч із Капулівкою знаходилась славетна Чортомлицька Січ, яка тепер похована під Каховським водосховищем, – розповів керівник експедиції Віктор Зубков.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН