Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На півдні України відбувається масштабна екологічна катастрофа

Про загибель рожевої перлини на півдні України на своїй сторінці повідомляє депутат Херсонської міськради Віталій Богданов.

Наймасштабніша екологічна катастрофа відбувається прямо зараз на півдні України.

Рожеве Лемурійське озеро, яке стало візитівкою Херсонщини, за прогнозами експертів Одеського НДІ медичної реабілітації та курортології може зникнути з мапи України протягом року. Крім цього, цінні лікувальні грязі західної частини Сивашу, які мільйонами років формувалися в земних надрах, втратять свої цілющі властивості без живлення водойми, яке зупинено через необачні рішення діючої влади.

Директорка EMgroup Viktoriya Kovalenko – “…роботу насосної станції, яка давала водне живлення Західному Сивашу по невідомим поки що для нас причинам зупинено. Але ми маємо на руках кілька листів, які показують, які державні структури і особи займалися цим питанням.
⠀Стан найвідомішого курорту Херсонщини, згідно з даними, що передані нам місцевими жителями та відпочиваючими, матеріалами ТО«³гов» – організації, що має Ліцензію на користування надрами у даному регіоні, – є більше ніж критичним. Матеріали прикрипімо в коментарях до даного посту.
⠀Щоб попередити незворотні процеси, екологи компанії EMGROUP, за зверненням директора ТОВ «Вігов», вже зараз формують офіційні запити до Державних установ щодо даної надзвичайної ситуації.
⠀Також, розуміючи що від швидкості прийнятих рішень залежить існування перлини Херсонщини, директор компанії EMGROUP разом з науковцями, які раніше проводили моніторінгові дослідження природних екосистем Сивашу, терміново збираємо робочу групу для дослідження проблеми та незалежної оцінки розмірів нанесеного антропогенного впливу на природний заповідний об’єкт!”

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН