Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В якому стані будинок, де мешкав пологівській маніяк Сергій Ткач (Фото)

Пологівський маніяк Сергій Ткач помер у 2018 році від серцевої недостатності у в’язниці. Йому було 66 років.

Уродженець Кемеровської області Росії Сергій Ткач вбивав на території Криму, Запорізької, Харківської та Дніпропетровської областей.

Прізвисько «пологівський маніяк» отримав, бо жив і працював у Пологах. У 2005 році маніяка затримали у його будинку. Коли це сталося, розлючені пологівці рознесли його будинок у селі Пологах. Через 15 років від його будинку не залишилося й фундаменту. Зараз там полога місцина й на горбі росте одне дерево. На місці, де колись був будинок маніяка, місцеві жителі влаштували стихійне сміттєзвалище.

Люди, двір яких знаходиться поряд з місцем, де колись мешкав Сергій Ткач говорять, що його особисто не знали, бо купили свій будинок вже після тих страшних подій і вже потім дізналися, що колись поряд з їхнім новим помешканням мешкав маніяк.

Ткач ґвалтував та вбивав дівчат та молодих жінок – його жертвам було 9-17 років. Свої злочини він здійснював з 1980 до 2005 року. У 2008 році його засудили до довічного ув’язнення за 37 доведених убивств. Усього за неофіційними даними та за словами самого Ткача він здійснив понад 100 вбивств, докази яких досі збирає прокуратура.

Відомо 14 осіб, які були засуджені за злочини, в яких згодом зізнався Ткач. Засуджений в 1987 році Ігор Рижков відсидів 10-річний термін. Наймолодшим із засуджених був восьмикласник Яків Попович із Поліг, якого у 2002 році забрали прямо з уроків за звинуваченням у вбивстві двоюрідної сестри, він був засуджений на 15 років. Віталій Каїра із Запорізької області був засуджений також на 15 років позбавлення волі.

Могила «пологівського маніяка» знаходиться на звичайній ділянці Житомирського міського кладовища під номером №49.

Пологівські вісті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН