Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи запрацюють з 1 серпня на Херсонщині дитячі заклади оздоровлення?

З 1 серпня влада планує відкрити дитячі оздоровчі табори у регіонах з позитивною ситуацією на коронавірус. За весь період карантину в Херсонській області найменше хворих.
Херсонщина очікує рішення державної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Обласна влада визначила регіон зеленим. Тому 30 липня в Скадовську фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області збирали інформацію щодо готовності дитячих оздоровчих таборів до відкриття.

Після усіх погоджень та комісійних обстежень заклад зможе повноцінно запрацювати з 5-10 серпня. Про це розповів директор дитячого закладу оздоровлення та відпочинку “Бригантина” Сергій Куликовський , заклад зможе розпочати дитяче оздоровлення із 5-10 серпня.
– Ми приймаємо дітей віком від 6 до 17 років і можемо одночасно оздоровити 500 дітей. Але підприємства, які відправляли до нас щороку дітей своїх працівників на оздоровлення, цього року через пандемію відмовились від таких планів. Наразі в нас усього 30 відпочивальників – це батьки з дітьми. Тобто зараз ми працюємо як база відпочинку. Тимчасово. Ми не хочемо йти в цей ринок, бо йому не відповідаємо. З трьох корпусів працює один, зі 100 працівників лише 8. У приватній власності цей дитячий табір знаходиться з 2003 року. І я хочу сказати, що зараз наш заклад переживає найважчу кризу., – говорить Сергій Куликовський.

Незважаючи на малу кількість відпочивальників, заклад все одно готовий працювати в умовах карантину.
– У «Бригантині» повністю оновили харчоблок, закупили спеціальну посудомийну машину, де посуд обробляється за дуже високої температури. Також підготували їдальню – розставили столи на відстані 1,5 метри, за столом зможуть обідати не більше 4 людей, видача страв буде відбуватись за спеціальною стійкою, аби мінімізувати контакт між персоналом і дітьми. – розповідає начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Світлана Петронюк.

А от дитячий оздоровчий табір «Дельфін» у цьому сезоні взагалі не відкрився і не перепрофілювався.
– Ми були готові з 1 липня, але весь час переносили. Потім нас взагалі не було у переліках для дозволу діяльності : базам відпочинку дозволили , а нам ні. До першого серпня ми готові, але практично не маємо клієнтів. Хоча можео приймати до 500 дітей. І думаємо чи є сенс набирати персонал на кілька тижнів роботи. – розповідає бухгалтерка дитячого табору «Дельфін» Наталя Сеттарова.
На території Скадовського району знаходяться 19 оздоровчих закладів. З них 11 перекваліфікувались на табори дорослі з дітьми, а інші очікують на функціонування дитячих оздоровчих закладів під час карантину.
– Наразі нам подали заявки про бажання відкритись з 1 серпня 3 дитячих заклади оздоровлення та відпочинку. Ще один заклад виявив бажання запрацювати з 3 серпня. Тому будемо їх комісійно обстежувати. – говорить голова Скадовського районного управління Головного Управління держпродспоживслужби Олександр Захарченко.

30 липня оприлюднено постанову №43 від 30.07.2020 Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, у якій прописані тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину.
– Так, рекомендовано приймати до закладу дітей, які проживають в межах регіону, де розташований заклад. Обов’язковим є температурний скринінг працівників і дітей тричі на день. Допускати на територію закладу можна лише дітей, що там відпочивають, та співробітників табору. Батьки або опікуни не допускаються. У загонах має бути не більше 15 дітей. Розміщувати дітей можна в кімнатах з розрахунку 1 дитина на 5 кв. м, дистанція між ліжками не менше 1,5 м. На період карантину в дитячих таборах заборонено використання тканинних рушників після миття рук, використання м’яких іграшок, відвідування дітей батьками, проведення масових заходів в закритих приміщеннях і заходів за участі запрошених осіб, приймати на відпочинок дітей з температурою 37,2,ознаками респіраторних захворювань. – зазначає начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Із повним переліком рекомендацій можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/30dFItl

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН