Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерському районі триває підготовка до нового навчального року

Цьогоріч епідемія коронавірусу внесла суттєві корективи в освітній процес в Україні, вчителям і учням довелося освоїти нові інструменти навчання. Проте які б переваги не мала дистанційна освіта, і дітям, і дорослим не вистачає живого спілкування. Сьогодні Херсонщина входить до регіонів з невисоким рівнем захворюваності на COVID-19, тож маємо надію, що з 1 вересня учні повернуться до шкіл.

Наскільки готові до навчання
Сьогодні у навчальних закладах Білозерщини сталося багато позитивних змін. Як розповідає голова райдержадміністрації Андрій Неделько, на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти у 2020 році з державного бюджету надійшло понад 1,3 мільйона гривень, співфінансування галузі з районного бюджету склало 775436 гривень. Зокрема, майже півмільйона гривень спрямували на оновлення меблів. Сьогодні до шкіл надходять одномісні учнівські столи з полицею, регульовані антисколіозні і Т-подібні стільці, вчительські столи і відкриті шафи. Майже 220 тисяч гривень витратили на закупівлю засобів навчання і обладнання. 962400 гривень використали на придбання інтерактивних комплексів, які мають надійти до 1 вересня. Крім того, на 150816 гривень закуплено принтери і ламінатори.
З метою належного функціонування закладів освіти понад 60000 гривень з районного бюджету виділено на смарт-телевізор і обстеження технічного стану Велетенської ЗОШ, 80000 гривень – на капітальний ремонт теплотраси Федорівської ЗОШ, 120000 гривень – на заміну котла у Новотягинській ЗОШ. 84000 гривень на капітальний ремонт туалетних приміщень і 213826 гривень на встановлення системи блискавозахисту будівлі використають на Дніпровську ЗОШ. На здійснення заходів, пов’язаних із забезпеченням пожежної безпеки шкіл, спрямували 600000 гривень.

Інклюзивна освіта
У Білозерському районі функціонують 19 класів з інклюзивною формою навчання, в яких навчається 22 дитини. На базі Чорнобаївського НВК функціонує ресурсна кімната. У цьому приміщенні організовано простір для розвитку дітей, їх соціалізації та гармонізації психоемоційного стану.
Для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами з державного бюджету виділено 176000 гривень. Сьогодні в інклюзивні класи надходять спеціальні засоби корекції психофізичного розвитку, на які використають 140900 гривень.
У лютому минулого року розпочав роботу Білозерський інклюзивно-ресурсний центр, який надає допомогу батькам і дітям з особливими освітніми потребами, віком від 2 до 18 років.
Рішенням сесії Білозерської районної ради, за рахунок залишків освітньої субвенції, які склалися станом на 1.01.2020 року, виділено кошти на капітальний ремонт будівлі КУ «Білозерський інклюзивно-ресурсний центр». Сума фінансування відповідного проекту склала 847310 гривень. Наразі тривають закупівельні процедури, укладаються угоди для подальшого виконання робіт.

Білозерська районна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН