Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадська організація Білозерки допомогла мешканцям з юридичною консультацією

Як розірвати шлюб та стягнути аліменти з колишнього чоловіка на утримання дитини? Як припинити договір оренди землі? З такими питаннями до юриста під час виїзної консультації цього тижня зверталися мешканці Станіславської громади. 

Юрист Білозерського офісу Vyacheslav Lyah пояснив жінці, що оренда землі – це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою (землекористування, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

За договором оренди орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін може бути посвідчений нотаріально.

Відповідно до ст.31 Земельного Кодексу України, договір оренди землі припиняється в разі:
-закінчення строку, на який його було укладено;
-викупу земельної ділянки для суспільних потреб та примусового відчуження земельної ділянки з -мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом;
-поєднання в одній особі власника земельної ділянки та орендаря;
-смерті фізичної особи-орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб, від виконання укладеного договору оренди земельної ділянки;
-ліквідації юридичної особи-орендаря;

Захід відбувся в рамках проекту “Посилення правових можливостей об’єднаних громад у захисті прав дітей та жінок“ за фінансової підтримки Міжнародний фонд “Відродження”.

За інформацією із соціальних мереж.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН