Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські оперативники затримали підозрюваного у зухвалому пограбуванні квартири у Новій Каховці

Зухвале пограбування у Новій Каховці: зловмисник «обчистив» квартиру, поки власники спали. Коли господарка прокинулася і намагалася запобігти злочину, невідомий втік через вікно. Херсонським оперативникам вдалося відстежити шлях пересування та упродовж доби затримати підозрюваного завдяки загубленому ним автобусному квитку та камерам відеоспостереження.

Подія сталася вночі у місті Нова Каховка. У відчинене вікно квартири на першому поверсі проник невідомий та почав обшукувати помешкання. Від шуму прокинулася 45-річна господарка, стала кричати і зловмисник втік, вистрибнувши у вікно. Зі слів жінки, він забрав два мобільні телефони та гаманець з двома тисячами гривень.


Потерпіла детально описала працівникам Новокаховського відділу поліції, у що був одягнений невідомий. Правоохоронці ретельно оглянули місце скоєння злочину, зняли сліди пальців рук та біля вікна квартири знайшли квиток на рейсовий автобус сполученням Берислав – Нова Каховка з точним часом відправлення та прибуття.
– Оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції переглянули відео з камер відеоспостереження на автовокзалі у місті Берислав і побачили чоловіка, схожого за прикметами на розшукуваного. Правоохоронці відслідкували його подальше пересування, перевіряли маршрутні автобуси і того ж дня о 21:00 затримали підозрюваного на автовокзалі в Херсоні. Під час особистого огляду у нього вилучили мобільні телефони заявниці та її документи, – повідомив начальник Управління карного розшуку поліції Херсонщини Денис Карімов.


Особу зловмисника встановили. Ним виявився 31-річний житель Каховського району. Чоловік пояснив, що приїхав з Берислава у Нову Каховку погуляти. Вночі помітив відчинене вікно на першому поверсі і вирішив обікрасти квартиру. Всередині він побачив, що господарі спали, тож став обшукувати помешкання. Встиг забрати телефони і гаманець, коли прокинулася господарка і стала кричати. Під час втечі злодій загубив квиток, який і вивів оперативників на його слід. Одразу після скоєння злочину чоловік поїхав в Херсон, а потім у Залізний Порт, де прогуляв усі викрадені гроші. Потім знов повернувся в Херсоні і звідти планував їхати додому, але був затриманий оперативниками.


Зловмиснику оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН