Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі люди мітингували проти перемир’я з бойовиками

Жителі Одеси зібралися на Приморському бульварі на акцію “Ні – роззброєнню армії” проти примирення з бойовиками. Це відбулося 27 липня.

Захід організували громадські організації “Демократична Сокира”, “Основа майбутнього Одеса”, “Солідарна Молодь Одеси”, “Національний Корпус Одеса” та “Європейська Солідарність”.

Напередодні мітингу організатори заявили, що незгодні з позицією української влади щодо перемир’я та вважають, що Росія не буде дотримуватися домовленостей.

“Українська влада вчергове оголосила про успішні домовленості з росіянами щодо припинення вогню. Сергій Сивохо, йому подібні, а також особисто Володимир Зеленський кажуть, що це велика перемога та крок до миру. Але ми так не вважаємо,” – запевнили організатори.

Учасник акції Богдан Галайда наголосив, що президент Володимир Зеленський ніяк не реагує на дії бойовиків та заяви представників РФ.

“На сторінці Офісу президента в Facebook немає жодного повідомлення про те що Росія сьогодні порушила режим тиші. Там немає жодної реакції на слова прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, який вважає, що Росія не несе відповідальність, бо не є учасником конфлікту”, – поділився Галайда.

На думку очільниці ГО “Солідарна молодь Одеси” Марини Бойко, Зеленський намагається створити образ миротворця, але насправді в такий спосіб ставить під загрозу Україну та українських бійців

“Така ситуація, що з 27 липня в армії забирають право на спостереження, на вогонь, на розвідку. Все це ставить наших воїнів в умови, в яких вони по суті не можуть повноцінно захищати себе та Україну,” – поділилася Марина.

За словами представника поліції діалогу Олександра Яценко, на акції зібралися приблизно 50 людей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН