Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі люди вийшли на мітинг проти заборони роботи ресторанів і клубів вночі

Люди вийшли на акцію протесту біля пам’ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі в центрі Одеси. Вимога учасників заходу  скасувати заборону на роботу ресторанів та нічних клубів після 23:00. Про це повідомив кореспондент Суспільного.

Люди вийшли на мітинг о 23:00 – саме з цього часу в Одеській області заборонили роботу розважальних закладів. Із собою учасники акції взяли стільці, які розставили поруч із пам’ятником Дюку де Рішельє.

Як розповів Суспільному співорганізатор заходу Олексій Швець, частина учасників акції – власники нічних клубів та ресторатори, незгодні з новими обмеженнями. А незайняті стільці на Приморському бульварі – символ відсутності відвідувачів у розважальних закладах міста після 23:00.

“Ці обмеження безглузді. У Кабміні щось там вигадали, наче вірус після 23.00 має якусь іншу силу. Стільці – це символ порожніх закладів у цю мить, і тому ми всі стільці із закладів принесли до Дюка”, – розповів Швець.

Також учасники мітингу тримали в руках плакати з написами “Ми приїхали сюди не за комендантською годиною”, “Розходимося, вже 23:00”, “Ні забороні 23:00 – 07:00”, “Боже, та залиште ресторани в спокої” тощо.

За словами учасника акції Дмитра, нові обмеження руйнують плани працівників закладів та лишають їх стабільної заробітної плати. Чоловік пояснив, що працює кухарем, і через нові обмеження практично не має роботи.

“Ти розраховуєш на одне, а отримуєш зовсім інше. Розраховував на якийсь сезон після карантину, а виходить, що тебе лишають заробітної плати, ти не можеш нормально працювати. І ми не знаємо, що буде далі. Я працюю кухарем, і десь з 19:00 тільки починається пік роботи. До цього, як правило, роботи немає взагалі. І так у всіх закладах”, – запевнив Дмитро.

На переконання Сергія, який також долучився до заходу, нічні заклади мають працювати в однакових умовах із денними. Чоловік наголосив, що вірус “не прокидається вночі”, а так само існує й поширюється до 23:00.

“Закривати нічні заклади максимально неправильно. Тому ми вийшли на протест. Коронавірус не прокидається вночі, не прокидається після 23:00. Якщо він існує, то існує завжди. Тому чому так? Я працює в цій галузі, тому я тут”, – розповів Сергій.

Він додав, що з початку пандемії змінилася сама робота, а не її умови. Чоловік наголосив, що представники розважальних закладів тепер “не працюють, а виживають”. Натомість подібні заборони можуть спровокувати лише додаткові акції протесту, додав учасник мітингу.

Зазначимо, Одеська облдержадміністрація надіслала до Кабінету міністрів звернення з проханням скасовувати постанову та зняти обмеження з роботи клубів та ресторанів. Про це Суспільному розповів прессекретар ОДА Денис Соколов.

“В Одеській ОДА пройшла зустріч з головними рестораторами та керівниками нічних клубів. Вони зазначили, що до кінця високого сезону в Одеській області лишилося всього кілька тижнів, а їхня робота – організація літнього відпочинку – дає роботу тисячам мешканців Одеси. Ми сподіваємося, що на найближчому засіданні уряд підтримає нас,” – зазначив Соколов.

Нагадаємо, у понеділок 13 липня комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації Одеської міської ради ухвалила рішення про посилення карантинних заходів у місті. Розважальним закладам, а також тим, які надають послуги громадського харчування, заборонили працювати та обслуговувати відвідувачів з 23:00 до 07.00.

Пізніше, 14 липня, керівник Одеської ОДА Максим Куций розповів, що планує звернутися до Кабміну та Офісу президента щодо скасування обмеження в роботі розважальних закладів після 23:00. На переконання Куцого, влада має “знайти компроміс” між прибутковою роботою одеського бізнесу та безпечним відпочинком туристів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН