Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізько-херсонська археологічна експедиція на Кам’янській Січі може не відбутись через нестачу коштів

В серпні місяці повинна відбутись спільна запорізько-херсонська археологічна експедиція на Кам’янській Січі. Нестача фінансування робить неможливим проведення робіт, але ми повні надії що завдяки Вашій допомозі цьогорічні дослідження відбудуться. Віримо що вони будуть продуктивними та корисними для вітчизняної науки. Щиро дякуємо усім, миру Вам та добра!
Номер картки 4149 4993 4463 9503
Керівник експедиції Анатолій Волков

Довідка:

Кам’янська січ – місце козацької сили й звитяги.

Вона була заснована у 1709 році отаманом Костєм Гордієнком – соратником гетьмана Івана Мазепи. На сьогоднішній день Кам’янська січ є унікальною історико-археологічною пам’яткою, оскільки до початку XXI століття залишилася чи не єдиною із січей війська Запорозького, територія якої не була затоплена чи забудована. Також на Січі знаходиться могила легендарного отамана Гордієнка.

Скелясті береги балки Кам’янка пам’ятають, як народжувалася одна з перших в Європі демократичних конституцій Пилипа Орлика. У центрі Січі була розміщена площа, де проводили козацьку раду. Поруч знаходилися склади й підсобні приміщення.

Національний природний парк «Кам’янська січ» на цей момент перебуває на етапі створення. В останні роки Січ стала місцем проведення фестивалів та святкувань, а кожен охочий може сюди завітати, щоб доторкнутися до історії українського козацтва.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН