Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Стрілковому за підтримки американців розпочали буріння нової газової свердловини

Група Нафтогаз розпочала буріння нової свердловини на Стрілковому родовищі.

Про це повідомив у Фейсбук голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв.

Проектний дебіт свердловини 40 тис. м куб на добу. Це особливий проект для Нафтогазу — видобутий газ призначається для безперебійного забезпечення газом Генічеська та Геніческого району, які не з’єднані з магістральною ГТС.

Ми вважаємо, що збільшення видобутку на Стрілковому родовищі найбільш перспективний варіант газозабезпечення для Генічеська і логічний крок для Нафтогазу. Особливо, порівняно з варіантом будівництва окремого магістрального газогону коштом Нафтогазу“, – зазначив Коболєв.

Буріння свердловини розпочала команда Технічного дивізіону (Стрийського ВБР), з підтримкою Weatherford (США), який забезпечує роботи з геофізики.

Завдання для наших буровиків на наступні два місяці — досягти покладів газу та повністю забезпечити потреби Генічеську до початку опалювального сезону 2020-2021. Стрілкове родовище — багатостраждальний актив нашої Групи. З 2014 до 2017 родовище експлуатувалася в невигідних умовах СД з сумновідомим «Пласт». Після розірвання договору і повернення родовища під контроль Чорноморнафтогазу були відремонтовані будинки операторів, проведена діагностика морських та наземних газопроводів, закуплені основні засоби та введена в експлуатацію осушка газу“, – підкреслив керівник “Нафтогазу”.

Новий візит

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

2 коментарі

  1. а влітку, коли не буде відбору газу, то всі побачать яскравий факел…на 40 тис.м.куб. газу в добу….бо раніше газ зі Стрілкового закачували в ПСГ, яке знаходиться в АР Крим…а тепер – тільки на факел..Г-господарник !

    1. Ахах! Дядьку, не чуди. Ніщо не заважає за відсутності потреби в газі свердловину просто закрити, а не палити газ на факельний амбар. Тим більше, що навряд чи там буде аномально високий пластовий тиск

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН