Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині масово виявляють факти підпалу стерні (відео)

Жнива ранніх культур у Херсонській області практично завершилися, загалом зібрано 95,5% ранніх зернових. Паралельно з цим протягом останнього тижня в області побільшало випадків пожеж, щодня на полях горить стерня. Про це пише newday.kherson.ua.

«Якщо ще минулої п’ятниці таких пожеж було зареєстровано 15, то зараз вже їх 32. У лідерах Новотроїцький район, тут за день вигоріло 10 га стерні, за ним — Каховщина (4 га). І буквально минулої доби 2,5 га поля стали згарищем у Великолепетиському районі, а близько 3 га вигоріло під Херсоном, у с. Богданівка», — йдеться в повідомленні.

Всюди на місце виїздили рятувальники. Адже, якщо пожежу вчасно не загасити, полум’я може перекинутися на сусіднє, ще нескошене поле. Зазначається, що деякі одноосібники тільки починають збирати врожай, бо лише зараз змогли орендувати техніку. Окрім цього, були випадки, коли зі стерні вогонь діставався до лісосмуг.

Варто нагадати, що з квітня 2020 року знищення вогнем стерні, сухостою, залишків рослинності на землях сільськогосподарського призначення, рівно як і пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів та вздовж залізниць, карається штрафом від 91 800 до 153 000 гривень або обмеженням волі від 2 до 5 років.

АгроЮг

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Шановні добродії! Ви робите добру справу тим, щоб підняли питання стосовно випалювання пожнивних залишків. Але використання даних із джерел МНС зовсім і близко не відповідає дійсності. Тільки по Новотроїцькому району випалено тисячі !!!, а не десятки гектарів. Про це ми інформували пана Гусєва Ю.В. та Державну екологічну інспекцію у Херсонській області. Але,судячи з того, що кожну ніч весь горизонт у пожежищах, а вдень до півнеба піднімаються стовпи диму, очевидно, що наші можновладці дуже люблять себе рекламувати, а не можуть реально нічого вдіяти там, де потрібно дійсно застосувати владу.
    Так Херсонщина довго не протягне. Вона швидко перетвориться у реальну каракалпатську пустелю. Для цього створюються всі умови.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН