Фермерське господарство “Оксана” з Одеської області вже 3 роки вирощує в своїх садах персики за органічною технологією, але отримувати органік-сертифікат не поспішає. Вивчають нову методику, «приміряють» органічний підхід у своєму господарстві, рахують врожайність і потенційні доходи в разі офіційного переходу на органіку.
– Використовуємо тільки органічні засоби захисту японського і австрійського виробництва, вони показують себе добре, – каже Оксана Салун-Саламаха. – Органічне вирощування передбачає зниження врожайності, і це нормально. У нас в господарстві ця цифра досягла 30 відсотків.
Кардинал, Ред Хевен, Молдова – стиглі й ще не зовсім, гарні плоди, і головне – безпечні. А ось від ранніх сортів персиків в ФГ відмовилися – по ним великі втрати через нестійкі погодні умови.
Минулого тижня в господарстві почався збір персиків.
Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- На Одещину приїхав Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні
- На Одещині дослідники знайшли спосіб швидше вирощувати їстівні гриби
- Персик-рекордсмен виростили на Одещині
- Кілька десятків жіночих екіпажів проїхалися Одесою у рамках авторалі
- Розпочалося примусове поповнення водою водосховища Катлабух (Фото)