Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеські фермери переходять на органічний підхід до вирощування фруктів

Фермерське господарство “Оксана” з Одеської області вже 3 роки вирощує в своїх садах персики за органічною технологією, але отримувати органік-сертифікат не поспішає. Вивчають нову методику, «приміряють» органічний підхід у своєму господарстві, рахують врожайність і потенційні доходи в разі офіційного переходу на органіку.

– Використовуємо тільки органічні засоби захисту японського і австрійського виробництва, вони показують себе добре, – каже Оксана Салун-Саламаха. – Органічне вирощування передбачає зниження врожайності, і це нормально. У нас в господарстві ця цифра досягла 30 відсотків.

Кардинал, Ред Хевен, Молдова – стиглі й ще не зовсім, гарні плоди, і головне – безпечні. А ось від ранніх сортів персиків в ФГ відмовилися – по ним великі втрати через нестійкі погодні умови.

Минулого тижня в господарстві почався збір персиків.

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН