Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Село на Бериславщині потерпає від нестачі води

Людям доводиться використовувати воду з Дніпра.

Без якісної питної води багато років поспіль залишаються жителі Львового Бериславського району. Через незадовільний стан водогону і перебої з водопостачанням частина селян змушена використовувати дніпровську воду без жодної очистки і знезараження.

За словами голови райдержадміністрації Романа Ставроста, для вирішення проблеми тут у першу чергу треба ввести в експлуатацію додаткову артезіанську свердловину по вул. Магістральній. Також необхідно розробити та затвердити схему оптимізації роботи централізованої системи водопостачання Львового. Чого досі в селі досі так і не спромоглися зробити. Тож голова РДА рекомендував секретарю сільради Вірі Копитченко протягом липня розглянути всі ці питання на сесії сільської ради.

Для вирішення проблеми з водопостачанням у районі діє програма «Питна вода Бериславщини». Проте торік її фінансування було майже вчетверо менше від потреби. Все, що вдалося зробити у 2019 році – провести капремонт артезіанських свердловин і насосно-силового обладнання в Бериславі і Одрадокам’янці та придбати насоси на загальну суму майже 620 тис. грн.

У 2020 році потреба в фінансуванні заходів програми «Питна вода Бериславщини» становить 2,2 млн грн. Однак планові капітальні видатки в розмірі 150 тис. грн поки передбачила одна лише Бериславська міська рада.

Олег БАТУРІН. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН