Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську на Херсонщині триває оздоровчий сезон

Влітку діти багато часу проводять на вулиці, залишаючись без належної уваги батьків, вчителів, дорослих.  Тому недивно, що зростає кількість дитячого травматизму, правопорушень і різних неприємних ситуацій, в які можуть потрапити юні громадяни. Про це повідомляють на сайті міської ради.

Щоб вберегти дітей від таких випадків, в Таврійську діє цільова  профілактична операція «Літо-2020». Про це повідомляє спеціаліст виконкому з питань неповнолітніх, сім’ї та молоді, освіти, культури та спорту Ольга Щербан.

За даними фахівця, з початку року на території Таврійської міської ради злочини неповнолітніми не скоювалися.

В той же час, розповідає Ольга Юріївна, нажаль, не зменшується кількість адміністративних порушень, скоєних дітьми та відносно них. На даний час залишається актуальною проблема бродяжництва серед дітей. Саме на це націлена програма «Літа-2020».

Під час її оперативно-профілактичних заходів виявляються та беруться під контроль діти, схильні до бродяжництва, жебракування та вживання алкогольних напоїв. Виявляються факти продажу неповнолітнім алкоголю, цигарок, наркотичних засобів. Ведеться робота з власниками та працівниками міських магазинів, кафе, барів, яким пояснюється необхідність перевіряти вік покупців, та які санкції очікують їх за порушення законодавства.

На літніх канікулах органом опіки та піклування Таврійської міської ради посилюється контроль за умовами виховання та утримання дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах або схильні до правопорушень. А також за дотриманням законодавства про працю неповнолітніх. В зв’язку з цим в місті з червня по вересень діють оперативно-профілактичні операціі «Підліток і праця» та «Візит».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН