Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акцію

Прибирали територію навколо річкового вокзалу, а потім дивились виставу. Цю акцію організували команда Zero Waste School: Херсон та обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша. Школярі, актори і усі охочі херсонці разом прибирали сміття. Прийшло близько півсотні людей.

Євген Сушко у команді Zero Waste School: Херсон уже два роки. Сидячи на надувному матраці, хлопець прибирає сміття прямо у воді.

“Тут багато латаття, лілей. Човни постійно їздять, йде хвиля. Це по-перше, а по-друге, люблю купатися, знаходитись на воді, тож мені подобається. Я сам це обрав.”

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акціюСуспільне Херсон

Для Юлії Тищенко це не перша акція, вона завжди голова бути там, де необхідно навести лад.

“Низина біля річки, і все сміття, яке в місті не прибране, під нахилом стікає у річку. Ми зараз бачили, як хлопець збирає сміття у лататті. Все змиває туди”.

Катерина Нагорна принесла для прибирання власну мітлу. Дізналася про акцію через сторінку драмтеатру у соціальній мережі.

“Шприц знайшли. Грошей нема. Срібла-злата ніхто не закопав. Тільки недопалки та трішки шприців бачили”.

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акціюСуспільне Херсон

Ще одна учасниця акції Інна Кутіна дивується, що в одному з найвідоміших місць Херсона так брудно.

“Жалко, що камера запах не передає. Дуже цікавий тут такий запах. Неприємно, що біля води, такого гарного місця – не прибрано. Якби ще кілька разів, я би взяла віник з дому.”

Учасники акції не тільки замітали сміття, збирали його у мішки, а й замальовували рекламу наркотиків.

“Одного разу ми прибирали парк Дубки у Таврійському мікрорайоні. І підійшов до мене Дмитро, який сьогодні присутній, і каже: є така ідея провести акцію з театром ім. Куліша. Ми не могли відмовитись. Такого в Україні ще точно не було. Ми не очікували, що буде стільки сміття. Найбільше, як зазвичай, пластику. Це пакети, пластикові пляшки, упаковки, недопалки. Вразило, що люди принесли власні мітли, збирали руками сміття до останнього недопалку”, – розповіла керівниця команди Zero Waste School: Херсон Ольга Демченко

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акціюСуспільне Херсон

Участь у прибиранні взяла молодь театру, незадіяна сьогодні у репетиціях. Усі поставились із розумінням і прийшли за власним бажанням.

“Для мене це ностальгія. Я у Голій Пристані вчився, закінчував школу, а потів вчився у культосвітньому училищі. Кожного ранку їхав на заняття, а потім назад. Кожного дня дві години. Тоді дійсно це місце було живе. Курсували пароплави”, – говорить генеральний директор обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга.

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акціюСуспільне Херсон

Своїми спогадами поділилась і завідувачка трупи обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександра Тарновська.

“Тут було дуже багатолюдно. Жителі міста на катерах їздили на дачі. Багато молоді збиралося ввечері. Поряд був ресторан “Дніпро”, приїжджали з Одеси , а херсонці плавали туди ракетою. Тут грала постійно музика. Я не за повернення радянського союзу, я за те, щоб хороше зберігалося і створювалося”.

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акціюСуспільне Херсон

Після прибирання найактивніші учасники акції отримали у подарунок пляшку безфосфатного миючого засобу.

“Самі по собі прибираємо в Олешках. Там на майданчиках. Назбирали мішечок. Прибиральників було багато. До того ж, це гарна можливість побачити відомого режисера Сергія Павлюка”, – розповіла учасниця акції Оксана Старинщак.

Прибирання з виставою: у Херсоні провели екологічну акціюСуспільне Херсон

Нагородою учасникам акції став безкоштовний показ моно-вистави «Лис-філософ». Вона обрана не просто так. Людина знищуючи планету, знищує сама себе, -розказав головний режисер театру Сергій Павлюк.

“Мабуть, бруднішого міста, а я дуже багато подорожую, просто не бачив. Невеличке красиве містечко, в якому хочеться жити, але коли виходиш на вулиці, хочеться сказати: люди добрі, схаменіться!”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН