Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво Мін’юсту звинувачують у причетності до легалізації рейдерства у Херсоні?

9 липня учасники круглого столу «Бізнес під прицілом» у медіацентрі «СтопКору» розглянули одразу кілька кейсів нападів на бізнес саме на Херсонщині. Зокрема, йшлося про вбивство бізнесмена Ігоря Пащенка, справу Катерини Гандзюк, кількарічну боротьбу з рейдерством «Херсонбуду».

Про корупційну схему захоплення підприємства за участі адвокатського об’єднання, родичів-нотаріусів і реєстраторів, правоохоронців, які все частіше отримують частку в захоплених підприємствах, розповів учасникам дискусії Голова Правління ПАТ «Херсонбуд» Олександр Сандик, родина якого третій рік намагається повернути загарбане майно підприємства.

Як раніше з’ясували журналісти, до низки рейдерських захоплень має відношення колишній мер міста Володимир Сальдо.
Сандик звернув увагу представника Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України Віталія Желінського на репутацію одіозного політика, якого звинувачують у низці рейдерських захоплень, приватизації комунальних об’єктів і сепаратистських настроях.

Олександр Сандик розповів, що напередодні саме Офіс протидії рейдерству оприлюднив наказ, який задовольнив вимоги рейдерів, за якими стоїть Сальдо.

«Вчора вийшов наказ. Ви підтримали рейдерство і, Віталію, там стоїть ваш підпис. Ми неодноразово вам наголошували, що щодо цих об’єктів триває судовий спір… Можливості комісії колосальні! 2 хвилини – і право власності у кого завгодно! Та ці можливості можна використовувати і на користь рейдерів», – зауважив керівник «Херсонбуду».

Народний депутат Олексій Жмеринецький, коментуючи ситуацію, зауважив, що є інформація про те, що в структурі Міністерства юстиції працюють так звані «інсайдери», які можуть передавати інформацію рейдерам.

«Колегія на час розгляду скарги аналізує лише одне: це реєстраційну дію в Єдиному державному реєстрі або держреєстрі речових прав. Не пускайте рейдерів у свій дім! Нам цікаво і ми боремось за чистоту реєстраційної дії», – прокоментував ситуацію Віталій Желінський, представник Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України.

Звертаючись до Офісу протидії рейдерству, Олександр Сандик заявив про готовність боротися за власні права до кінця.

«Ми змусимо переглянути ці рішення! Ми доб’ємось справедливості! І ми вважаємо, що і міністр, і профільний заступник міністра, і Малюська, і Оніщук до цього залучені», – заявив генеральний директор «Херсонбуду».

Зазначимо, «Стоп корупції» протягом 2,5 року стежить за резонансною ситуацією навколо рейдерства «Херсонбуду». З вересня 2017 року низка осіб за допомогою підробних документів заволоділа нерухомим майном ТОВ «КПД-5 С». У результаті журналістського розслідування з’ясувалося, що до захоплення корпоративних прав має відношення колишній мер міста Володимир Сальдо.

Це дуже показовий і цинічний випадок – підприємство кілька десятиліть належить родині почесного громадянина Херсона Бориса Сандіка.

Стопкор

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН