Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відзначають День рибалки

До професійного свята Дніпровський рибовідтворювальний завод імені Степана Артющика випустив 1 мільйон 550 тисяч особин осетрових у пониззя Дніпра.

Це остання партія цого сезону Завод перевиконав план державної програми, який складає – 1 мільйон 300 тисяч. «Це єдине в Україні підприємство, яке займається розведенням та випуском осетрових видів риби. Більше таких подій в Україні ніде не відбувається.

Ця програма направлена на те, щоб довести осетрових видів риби до стану їх промислового», – прокоментував Дмитро Бутрій, перший заступник голов Херсонської ОДА. Підготовку до випуску мальків осетру та стерляді завод розпочав у квітні.

За цей час колективу заводу вдалось забезпечити навіску молоді осетрових вищу, аніж за нормативами. Це дає малькам більше шансів вижити і адаптуватись у природному середовищі. « Зариблення пониззя Дніпра осетровими відбувалось з 1 по 9 липня.

«2 етап зариблення Дніпро-Бузького лиману короповими видами розпочнеться восени. Приємно спостерігати за результатами своєї праці, роботи, але колектив заводу не зупиняється, ми продовжуємо активно працювати, оскільки перед нами стоїть завдання з відтворення коропових видів риб, наразі триває відтворення молоді коропа та білого амура, товстолобик.

З нагоди професійного свята вітаю колектив заводу , колег з Днем рибалки, нехай примножується слава Херсонщини, нехай вона процвітає та розвивається, а всім , хто працює в цій галузі- добробуту і злагоди», – розповідає Віталій Плугатарьов, директор ДУ «Виробничо-експериментальний Дніпровський рибовідторювальний завод ім. академіка С. Т. Артющика.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН