Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі напали на керівника правозахисної організації

Група осіб напала на керівника громадської організації “Спільна мета” Володимира Савченка ввечері 9 липня на площі Десятого квітня в Одесі. У чоловіка струс мозку та забої. Про це сам Савченко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, незнайомці підбігли “зі спини” та нанесли понад 10 ударів. Чоловік пов’язав напад зі своєю діяльністю у правозахисній організації “Спільна мета”, яка, за його словами, виступає проти незаконної забудови узбережжя Одеси.

“Зокрема наша команда займається відновленням безперешкодного доступу до моря, ми перешкоджаємо діяльності шлагбаумів, встановлених на узбережжі протиправними рішеннями виконкому Одеської міської ради”, – додав Савченко.

Він ствержує, що останнім часом представники організації отримували погрози.

Очільник ГО “Спільна мета” також опублікував висновок лікаря. Згідно з документом, у Савченка діагностували струс мозку, крововилив, забій м’яких тканин голови та садна колін.

Натомість за попередньою версією Національної поліції Одеської області, на Володимира Савченка напала одна людина, а не група осіб. Про це повідомили в пресслужбі поліції регіону.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події. Справу попередньо кваліфікували за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН