Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський університет посів 55 місце серед 200 кращих вишів України

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» (http://www.euroosvita.net/), в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence (http://ireg-observatory.org/en/) презентував чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020».

Приємно відзначити, що від рейтингу до рейтингу Херсонський державний університет щоразу покращує суттєво свої позиції у загальнонаціональному рейтингу і впевнено тримає лідерство в регіоні.

У цьогорічному академічному рейтингу ХДУ посів 55 місце серед 200 кращих університетів України. Це найкращий показник серед херсонських вишів. Серед закладів вищої освіти Херсонщини ХДУ обійшов Херсонську державну морську академію (165 місце), Херсонський державний аграрний університет (138 місце), Херсонський національний технічний університет (104 місце) і посів найвищу ланку рейтингування. Тож серед закладів вищої освіти півдня України Херсонський державний університет на 5 місці.

При складанні рейтингу незалежні експерти брали до уваги весь спектр основних показників діяльності українських університетів, які визначають сучасні тенденції розвитку вищої освіти. Але базовими, зокрема, були наступні:

– академічна діяльність;
– науково-видавнича діяльність;
– оцінка науково-дослідницьких досягнень університетів через порівняння їх Інтернет-сайтів;
– міжнародна діяльність;
– цитованість наукових праць вчених університету;
– якість представлення та популярність ЗВО у Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників;
– якість підготовки;
– навчально-наукова робота;
– винахідницька діяльність;
– привабливість університету для абітурієнтів.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив: «Приємно, що результати роботи колективу нашого університету за рік дали змогу піднятися Херсонському державному університету в рейтингу закладів вищої освіти з 97 позиції на 55! Це перемога всієї нашої університетської родини!».

Детальніше з рейтингом “ТОП-200 УКРАЇНА 2020” можна ознайомитися за посиланням –  http://www.euroosvita.net/index.php/?category=1&id=6556

Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН