Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський ЦНАП від початку пандемії коронавірусу в Україні не закривався ні на день

Херсонський ЦНАП від початку пандемії коронавірусу в Україні не закривався ні на день – тут надають 99 адміністративних послуг.

Лариса Антонова – начальниця відділу адміністративних послуг:

“Незабаром ми будемо ще надавати послуги щодо виготовлення паспортів, ID-картки та закордонного паспорту. Пройшли навчання наші співробітники і будемо вже починати працювати”.

Херсонський ЦНАП від початку пандемії коронавірусу в Україні не закривався ні на день

За словами начальниці відділу адміністративних послуг, ЦНАП працює з 9-ої до 16-ої. Вихідні – субота і неділя.

“Через віконечко у нас здійснюється видача готових результатів, а люди, які подають документи, заходять до приміщення по одному. За цей період ми думали, що буде мало звернень, але аналіз кварталу свідчить, що за день звертаються до 300 осіб. Близько 70 людей приходять подавати документи, і десь 130-180 приїжджають, щоб отримати результат”, – розповіла Лариса Антонова.

Херсонський ЦНАП від початку пандемії коронавірусу в Україні не закривався ні на день

Прийшов переоформити спадок свого брата Юрій Борисович:

“Сказали треба сплатити 210 грн. БТІ треба дати 830 грн. Заплатив, прийшов за документами, сказали треба ще доплатити. Пішов доплачувати, в банку треба ще дати 15 грн, щоб мені виписали чек. Це нормально? Усюди беруть гроші з пенсіонерів. Оформлюємо документи, адвокати кажуть, щоб ми займались вашим справою треба 20 000 грн., коли пенсія в нас 2000 грн. Це нормально взагалі”?

У червні ЦНАП запустив нову послугу “Є-малятко”. Отримати свідоцтво про народження дитини, допомогу від держави, ідентифікаційний код можна одразу і без черги, але за місяць тільки одна родина скористалась цією послугою, – розповіла адміністраторка Юліана Герасименко.

“Я не зможу зарєструвати народження дитини, якщо дитина народилась поза закладом охорони здоров’я. Немає згоди про батьківства між мамою та особою, яка вважає себе батьком дитини, якщо дитина народжена в результаті застосуванні допоможних репродуктивних технологій. Реєстрацію здійснюють родичі або інші законні представники, у тому числі і органи опіки і піклування”, – додала Юліана Герасименко.

Херсонський ЦНАП від початку пандемії коронавірусу в Україні не закривався ні на день

Начальниця відділу адміністративних послуг Лариса Антонова пояснює, чому охочих небагато:

“Коли дитина народжується, у батьків є права завітати до трьох місць за подачею довідки про народження дитини, оформити всі ці 10 послуг, які отримує дитина при народженні. Є кабінети у всіх пологових будинках, вони можуть звернутися до пологових будинків, до РАЦСу за місцем реєстрації або до ЦНАПу. До нас звернулась всього одна родина за цей період. Можливо, люди мають змогу звернутися до пологового”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН