Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємства «НІБУЛОНа» відвідали лікарі Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб

Враховуючи той факт, що на час боротьби з коронавірусною хворобою цей заклад став повноцінною філією нашої компанії, зустрівся з медиками й генеральний директор Олексій Вадатурський, який долучився до гостей після екскурсії.

Особливе захоплення у медиків викликав «НІБУЛОНівський» флот: несамохідні судна, буксири, плавкрани, а особливо NIBULON MAX, який також знаходився біля причалу підприємства. Звичайно, усіх присутніх капітан судна запросив на борт оглянути 140-метрового гіганта зсередини.

– Це насправді космічний корабель. Яка величезна рубка управління. Ми й не думали, що може бути таке велике судно, та ще й щоб у ньому було все. Вся інфраструктура, все продумано до дрібниць: є кімната для відпочинку, спортивна зала з класним обладнанням, розкішна зала для переговорів, комфортні каюти та інше. А яка ж зразкова чистота всюди, а особливо у машинному відділенні. Здається, там все ідеально. Тут працювати – мрія, – діляться враженнями гості.

Познайомилися лікарі і з перевантажувальним терміналом компанії, потужності якого сьогодні дозволяють підприємству зберігати до 173 тис. тонн збіжжя. Гості дізналися про усі процеси, які відбуваються на терміналі, починаючи від пункту реєстрації автотранспорту та закінчуючи відвантаженням сільгосппродукції на експорт. Проте, як справжніх знавців, лікарів вразила виробничо-технологічна лабораторія підприємства:

– Лабораторія – неймовірна. За лічені хвилини до приладу подали зерно і він видав результат – точний і детальний. Знаєте, у медичній сфері немає таких лабораторій, яку має аграрне підприємство. А це свідчить про високий рівень досліджень з зерном і продуктами його переробки, – зазначає Светлана Фёдорова, в.о. директора центру.

До речі, саме завдяки обладнанню цієї лабораторії на початку пандемії COVID-19 «НІБУЛОН» оперативно вирішив проблему відсутності вчасної діагностики захворювання, тимчасово безкоштовно передавши Миколаївському обласному лабораторному центру МОЗ України необхідне обладнання, яке дозволяє виконувати до 400 аналізів на наявність/відсутність коронавірусу у людини методом ПЛР на добу.

Під час зустрічі з лікарями Олексій Вадатурський подякував усіх за нелегку та самовіддану працю, за те, що вони боряться з коронавірусом та рятують наші життя і що знайшли час відвідати наші підприємства:

– Тепер, коли ви познайомилися з «НІБУЛОНом», побачили що і як у нас влаштовано, відчули культуру виробництва, ви можете зрозуміти, як я дивлюся на ту чи іншу ситуацію у лікарнях і не лише. Я розумію, як бути не повинно, а тому і рішення стосовно відновлення Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб приймалися з огляду на те, що все треба негайно змінювати, і зробити це реально. Тому оперативно та без всіляких вказівок ми взялися і за 30 днів просто перетворили цей заклад у зовсім інше сучасне лікувальне містечко. Зокрема, ми вирішили питання з логістикою: відремонтували дезінфекційну, пральню та сушильню, закупили нове потужне обладнання, вирішили проблему з транспортування білизни, щоб усе відбувалося згідно інструкцій та правил, і зробили це за тиждень. А це один з найважливіших моментів, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Ми виконали певний об’єм робіт і зробили це для людей, для міста та області. І це моральна підтримка для усіх нас, зокрема і для нашого колективу. Адже важливо мати впевненість, що якщо, не дай Боже, хтось захворіє, то потрапить до лікарів-професіоналів у сучасну лікарню, де є необхідне якісне обладнання і витримано усі умови для безпечної та оперативної допомоги хворим.

Від імені усього колективу Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб Світлана Федорова подякувала за небайдужість та допомогу лікарні й зазначила:

– До того, як ви прийшли в лікарню, у нас була далеко не найкраща ситуація. У нас звільнялися працівники, хворі боялися лікуватися у таких умовах. І це не дивно, оскільки роками ми не фінансувалася або ж фінансувалися за залишковим принципом. Тепер у нас ситуація докорінно змінилася. Хворі з районів уже просять, щоб їх переводили до нашої лікарні. Хочуть лікуватися саме у нас. Люди в захваті від зробленого. Нема такого дня, щоб зі сльозами на очах наші працівники не дякували за такі зміни. Реально, тепер люди працюють у гідних умовах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН