Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Негативний ПЛР-тест на COVID-19 є підставою для припинення самоізоляції та обсервації

Громадяни, які прибули з держав зі значним поширенням COVID-19, а також ті, які перетнули пункти в’їзду-виїзду на межі з тимчасово окупованими територіями, відтепер за умови отримання негативного результату ПЛР-тестування можуть не проходити обсервацію та самоізоляцію. Відповідні зміни до постанови № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» внесені Кабінетом Міністрів України 25 червня 2020 року.

Тестування на COVID-19 методом ПЛР має бути проведене після перетину державного кордону або КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованими територіями.
За інформацією Центру громадського здоров’я України, у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР має бути виконаний такий алгоритм:

1️⃣ лабораторія, що безпосередньо виконала дослідження, вносить негативний результат тестування до електронної системи Центру громадського здоров’я;

2️⃣ дані, внесені лабораторіями, автоматично синхронізуються із сервісом «Дій вдома»;

3️⃣ відповідним повідомленням сервісу «Дій вдома» особу інформують про можливість припинення самоізоляції.

Зверніть увагу‼️ Аби уникнути непорозумінь і бути впевненим у вчасній синхронізації даних, здавайте біологічний матеріал для проведення ПЛР-досліджень лише у спеціально визначених лабораторіях та вказавши номер телефону, використаний для встановлення додатка «Дій вдома».
У Херсонській області передавати результати тестування на COVID-19 методом ПЛР для припинення самоізоляції через додаток «Дій вдома» мають право:
 ДУ «Херсонський ОЛЦ МОЗ України» (м.Херсон, вул. проф. Уварова,3);
КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І. Горбачевського» ХОР (м.Херсон, вул. Миколи Гринька, 1А).

З переліком установ у інших областях можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/ro2mafS

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН