Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ВАКС засудив до 5 років в’язниці ексдиректора Херсонської ТЕЦ

7 липня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винним ексголову правління ПАТ «Херсонська ТЕЦ» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Так, судді прийшли до висновку, що обвинувачений умисно використав службове становище всупереч інтересам служби та інтересам очолюваного ним державного підприємства з метою одержання іншою юридичною особою – ТОВ «Квадро-Фінанс» неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді завдання шкоди державним інтересам та інтересам ПАТ «Херсонська ТЕЦ» у розмірі 8 785 000 грн.

Обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади на підприємствах, установах і організаціях державної чи комунальної форми власності, пов’язані з розпорядженням товарно-матеріальними цінностями та фінансовими ресурсами строком на 3 роки та зі штрафом в розмірі 17 000 гривень.

Окрім цього, судом обрано запобіжний захід вказаній особі у вигляді особистого зобов’язання із покладенням процесуального обов’язку –  прибувати за кожною вимогою до суду або до органу виконання покарань.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вищий антикорупційний суд

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН