Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеські вихідні можуть принести новий спалах коронавірусу у регіоні

Новий спалах коронавірусу може статися через порушення карантинних обмежень під час вихідних 27-29 червня в Одесі. Про таке заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

За його словами, чимало людей з різних міст поїхали на свята до Одеси, аби відпочити на морі. Через це на в’їзді до міста навіть утворився кількакілометровий затор.

“І це зрозуміло, це розвиток нашого внутрішнього туризму. Але це ще й повне нехтування, повне недотримання будь-яких правил та рекомендацій МОЗ. Кадри з нічних клубів, фото з пляжів. Ані масок, ані дистанції. І, розумію, антисептиками також ніхто не користувався. Все це призводить до підвищення рівня захворюваності на COVID-19”, – пояснив Степанов.

Він також додав, що наразі нібито “непопулярно вводити якісь карантинні обмеження” чи “контролювати виконання рекомендацій”, оскільки “всі почали жити в умовах виборів.

Додамо, за оцінками очільника Одеської ОДА Максима Куцого, до Одеси на вихідні приїхали “десятки тисяч туристів на літній відпочинок”.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Одеської області Віталі Гончаров повідомив, що протягом останніх 4 тижнів захворюваність на COVID-19 в Одеській області зросла.

Здебільшого, за даними санлікаря, зростання хворих в регіоні зумовлене збільшенням пацієнтва в окремих районах. Зокрема йдеться про БолградськийІзмаїльський та Ананьївський райони. Гончаров додав, що в цих районах області хвороба розповсюджується попри запровадження жорсткого карантину.

Також епідеміологічну ситуацію в регіоні ускладнює реєстрація групових захворювань в закритих закладах: на підприємствах та в лікувально-профілактичних установах. З початку пандемії у місцях такого типу зафіксували 18 спалахів хвороби.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН