Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині затверджено план будівництва житлового комплексу для ветеранів АТО/ООС

Майже чотири роки знадобилося членам громадської організації «Рапіра», що об’єднує близько двохсот ветеранів російсько-української війни Одеси та Одеської області, щоб втілити в життя проєкт будівництва житлового комплексу для ветеранів АТО/ООС.

Напередодні обласна архітектурно-містобудівна рада на черговому засіданні одноголосно затвердила детальний план забудови території майбутнього житлового комплексу. Цій події передувала дуже тривала й кропітка робота з оформлення проєктної документації, отримання дозволу на виділення ділянки й узгодження з місцевою владою. Проєкт передбачає будівництво 12 чотириповерхових будинків на 1000 квартир і супутньої інфраструктури. Зокрема дитсадка, школи, місць для паркування транспорту. Визначено територію забудови площею 5,2 га в районі масиву «Міський» села Молодіжне, розташованого на межі з містом Чорноморськ.

Щодо процесу погодження згаданого плану, то він відбувався не так швидко, як хотілося. Весь час виникали затримки, спричинені потребою внесення поправок і доповнень. На жаль, труднощі чиновники іноді створювали штучно. Дехто з відповідальних осіб намагався гальмувати проєкт на стадії узгодження задля отримання особистих привілеїв. Але члени «Рапіри» реагували на ці спроби дуже жорстко. Кілька зібрань ветеранів біля державних установ і звернення особисто до конкретних чиновників робили свою справу. Проєкт повільно, та все ж просувався до логічного завершення.

Після укладення договору державно-приватного партнерства між ГО «Рапіра» та селищною радою с. Молодіжне відбудеться тендер з вибору виконавця робіт. Чорноморська міськрада надала дозвіл щодо водопостачання й підведення інженерних мереж і комунікацій на цю ділянку коштом власного бюджету.

Два тижні тому відбулася зустріч представників ГО «Рапіра» з головою Одеської облдержадміністрації Максимом Куцим. Він запевнив, що візьме реалізацію проєкту під особистий контроль, а оформлення відповідних документів з будівництва комплексу відбудеться швидко й згідно з чинним законодавством.

АрміяInform

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН