Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі посадовця військової прокуратури підозрюють у корупції

Військового прокурора з Одеси підозрюють у вимаганні хабарів за безперешкодне ввезення автівок на територію України. Свою схему підозрюваний нібито налагодив, розслідуючи аналогічне правопорушення прикордонників. Про це повідомили в пресслужбі СБУ в Одеській області.

Там розповіли, що прокурор керував кримінальним провадженням у справі прикордонників, яких підозрюють у сприянні незаконному ввезенню в Україну іноземних автівок.

Натомість сам підозрюваний у межах цього розслідування нібито налагодив схему, за якою власноруч “блокував” роботу імпортерів автівок. За версією слідства, прокурор вилучав документацію на автомобілі та вимагав від 2,5 до 10 тисяч доларів від підприємств за відсутність слідчих санкцій.

Як зазначили в пресслужбі, розцінки підозрюваного нібито залежали від обсягів імпорту та марок авто.

Правцівники СБУ задокументували вимагання посадовцем 10 тисяч доларів та отримання двох хабарів у 2,5 та 5 тисяч доларів, додали в службі.

В Одесі прокура Військової прокуратури підозрюють у хабарництві
Фото: пресслужба СБУ в Одеській області

Затримання підозрюваного

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує посадовцю, – 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. Триває слідство.

Суспільне Одеси готове надати право підозрюваному озвучити свою позицію. Для цього рекомендуємо зв’язатися з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН