Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На курортах Херсонщини податкова відшукала перших порушників

Скільки не роз’яснюй суб’єктам господарювання про необхідність працювати в законодавчому полі, все одно знаходяться охочі його обійти. Низку порушень встановили минулого тижня в Генічеському та Голопристанському районах працівники управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Насамперед, податківці завітали до магазинчиків та ресторанів курортного узбережжя, діяльність яких підлягає ліцензуванню та сфері готівкового обігу.

У результаті встановлено 4 факти продажу тютюнових виробів за завищеними цінами та 2 випадки роздрібної торгівлі алкогольних напоїв за цінами нижчими від мінімально встановлених оптово-відпускних та роздрібних цін. До кожного порушника застосовано по 10 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій.

У трьох магазинчиках на морських узбережжях підприємці продавали сидр без відповідного «підакизного» дозволу. Безліценційна торгівля обійшлася власникам торгівельних закладів по 17 тис. гривень штрафу кожному.

Ще троє суб’єктів господарювання організували продаж алкогольних напоїв у невизначених для цього місцях. За таку діяльність порушникам доведеться сплатити по 6,8 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій кожному бізнесмену.

Податківці Херсонської області закликають усіх підприємців вести господарську діяльність, дотримуючись норм законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів.

Нагадуємо: вартість ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями для селищ та сіл Херсонської області становить – 500 гривень на рік       (125 гривень на квартал); на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами –      250 гривень на рік (62,50 гривень на квартал).

Інформація про оформлені, анульовані та призупинені ліцензії розміщена на субсайті територіальних органів ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за посиланням .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН