Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчани вшанували жертв війни (Фото)

22 червня, о 9.00 в Парку Слави відбувся мітинг-реквієм До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні за участю міського голови Володимира Коваленка, його заступників, представників органів місцевого самоврядування, старостинських округів, керівників комунальних підприємств, громадських організацій, місцевих ЗМІ.

Про пам’ять людську говорив у своєму виступі міський голова Володимир Коваленко. Це пам’ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам’ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто завоював для нас мир і свободу.

Також перед присутніми виступили директор Музею історії міста Нова Каховка Віктор Васильєв та представник ГО «Військово-патріотичний клуб “Каховка” Анатолій Обелець.

Віктор Васильєв нагадав присутнім, що ще 40 років тому у Новій Каховці проживало більше 6000 учасників війни, а сьогодні – їх 32… Всі вони стали для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу.

Багато років Військово-патріотичний клуб “Каховка» проводить розкопки місць боїв на Херсонщині. Сьогодні, у Парку Слави, відбулося перепоховання близько 30-ти останків радянських бійців. Хвилиною мовчання та салютом вшанували пам’ять загиблих.

Сьогодні ж, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни Високопреосвященніший архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет в Андріївському кафедральному соборі Нової Каховки очолив чин поховання останків невідомих воїнів-визволителів, які було знайдено під час розкопок на Нікопольському плацдармі учасниками військово-патріотичного клубу «Каховка». За богослужінням молилися члени клубу «Каховка» та парафіяни собору.

На завершення мітингу присутні поклали живі квіти до Вічного Вогню та на могили солдат. В усіх храмах Новокаховської ОТГ відбулись панахиди за загиблими.

Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН