Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліцейські розкрили жорстоке вбивство фермера

Злочин стався між селами Виноградове і Тарасівка Олешківського району. Там місцевий житель застрелив свого компаньйона по сільськогосподарському бізнесу, після чого тіло загиблого в його ж автомобілі зловмисник скинув у Північно-Кримський канал. У спецоперації з витягування автомобіля брали участь працівники поліції та водолази ДСНС із залученням спецтехніки. На розкриття цього вбивства правоохоронцям знадобилася доба.

Повідомлення про зникнення на території Олешківського району 57-річного жителя Херсона надійшло в поліцію від його доньки 18 червня. Жінка розповіла, що батько займається сільськогосподарським бізнесом і ще 14 червня на власному автомобілі «ВАЗ-2109» поїхав у справах до свого компаньйона в с.Виноградове. Після чого на телефонні дзвінки чоловік не відповідав. Спочатку донька не хвилювалася, адже батько і раніше на кілька діб їздив у справах. Коли п’яту добу поспіль він не виходив на зв’язок, жінка запідозрила лихе і звернулася в поліцію.

Правоохоронці оголосили чоловіка в розшук та одразу почали проводити заходи для встановлення його місцезнаходження. В першу чергу, опитали 39-річного компаньйона зниклого, до якого він збирався поїхати. Чоловік підтвердив, що товариш дійсно приїздив до нього 14 червня, але того ж дня поїхав. Також компаньйон сказав, що фермер збирався поїхати у місто Черкаси на закупівлю овочів. Оперативники відпрацювали цю версію і вона не підтвердилася. На зв’язок з черкаським підприємцем зниклий не виходив.

– Працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції, слідчого управління та Олешківського відділення поліції за добу провели великий обсяг роботи: опитали колег зниклого, знайомих та родичів, перевірили відео з камер відеоспостереження, щоб відслідкувати рух автомобілю херсонця. Але сліди чоловіка обривалися в Олешківському районі, де правоохоронці і зосередили основний комплекс оперативно-розшукових і спеціальних заходів для встановлення місцезнаходження фермера, – зазначив начальник Управління карного розшуку поліції Херсонщини Денис Карімов.

Після проведення всіх заходів було очевидно, що зниклий став жертвою зухвалого злочину, процес розкриття якого зайняв у працівників поліції добу. Упродовж цього часу правоохоронці відпрацювали різні версії можливого розвитку подій та основну увагу зосередили на 39-річному компаньйонові зниклого. Чоловік плутався у свідченнях, нервував та своєю поведінкою демонстрував, що саме він причетний до зникнення чоловіка. Того ж дня він зізнався у скоєнні злочину.

Зі слів підозрюваного, фермер приїхав до нього та став вимагати гроші на ведення спільного бізнесу з вирощування та продажу овочів. Зловмисник пояснив, що компаньйон нібито не вперше вимагав у нього кошти, через що він був змушений брати кредити. Підозрюваний відмовився давати гроші і між чоловіками почалася сварка. Під час конфлікту зловмисник вистрілив у компаньйона з власної мисливської рушниці. Чоловік помер на місці події. Потім тіло загиблого разом з його автомобілем зловмисник скинув у Північно-Кримський канал. Рушницю працівники поліції виявили за місцем проживання підозрюваного та направили зброю на експертизу.

Під час проведення слідчих дій чоловік показав місце, де втопив автомобіль з тілом. У роботі по діставанню машини брали участь водолази ДСНС із залученням спецтехніки. Автівку виявили на дні каналу і за допомогою тросів витягнули на поверхню. В салоні знаходилося тіло загиблого, під час огляду якого експерт виявив поранення голови. Остаточну причину смерті чоловіка має визначити судово-медична експертиза.

Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН