Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителям Херсонщини нагадують про необхідність внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки

Головне управління Держгеокадастру в Херсонській області звертає увагу органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та громадян на необхідності  внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року та посвідчене відповідними державними актами та договорами оренди.

Часто трапляються випадки, коли на Публічній кадастровій карті відсутні відомості про земельні ділянки, і помилково можна вважати, що ця земля вільна. Насправді ж вони можуть бути приватизовані, але власники мають державні акти старого зразку без кадастрового номеру.

Державна реєстрація земельної ділянки в Державному земельному кадастрі та присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру – насамперед захист прав власності чи користування.

Відповідно до частини 1-ї, 3-ї та 4-ї ст. 79 Земельного кодексу України формування земельної ділянки полягає у визначенні її, як об’єкта цивільних прав. Формування передбачає визначення площа ділянки, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.

Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації в Державному земельному кадастрі. Земельна ділянка вважається сформованою з моменту присвоєння їй кадастрового номеру.

Формування земельних ділянок  в Державному земельному кадастрі здійснюється на основі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж ділянки на місцевості. Або технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель.

За даними Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області, з 1 листопада 2019 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 5 708 земельних ділянок з Херсонської області.

За консультацією можна звертатися за телефоном (0552) 31 31 22, 31 30 99.

Або до структурних підрозділів Головного управління в районах та містах, а також на сайт khersonska.land.gov.ua.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН