Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині перевірили заклади, у яких відбудеться ЗНО

Спеціально створені комісії з фахівців Держпродспоживслужби, освітян та медиків 12 червня перевірили заклади освіти.

На сьогодні там триває активна підготовка з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО  в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24.

– Наші фахівці звертали увагу на наявність засобів індивідуального захисту, дезінфектантів, антисептиків, відстані між учнями, можливості для провітрювання приміщень, наявність схем пересування. За наявною інформацією, усі наші зауваження вирішувались оперативно. Наприклад, у Новій Каховці в одному з класів була маленька кватирка, а кондиціонера у приміщенні нема. Тому за нашою рекомендацією вирішили приймати бажаючих скласти пробне ЗНО у іншому класі.

У Каховці та Херсоні у деяких закладах були проблеми з нехваткою безконтактних термометрів. Але і це питання оперативно вирішили. Тому на сьогоднішній день можна констатувати, що пункти для проведення пробного ЗНО відповідають вимогам, які прописані у постанові головного державного санітарного лікаря України. – зазначив  начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Протиепідемічні заходи визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24. Зокрема, вони передбачають забезпечення пунктів ЗНО антисептиками, проведення дезінфекції, чергування медичних працівників, створення місць для утилізації використаних масок тощо.

А також:

– на вході до будівлі, в якій проводиться тестування, організовуються місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів;
 – місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо);
 – у санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників. Використання багаторазових рушників заборонено;
 – після проведення тестування необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння) та провітрювання;
 – аудиторії, в яких проводиться тестування, перед і після його проведенням повинні провітрюватися не менше 30 хв. Під час тестування, за сприятливих погодних умов, рекомендовано відкривати вікна при зачинених вхідних дверях;
 – у місцях проведення тестування забезпечується чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров’я;
 – на виході із закладу необхідно розмістити контейнер/урну з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ»;
 – збір використаних масок під час проходження тестування здійснюється відповідно до періодичності їх заміни залученими особами в окремий мішок для сміття з зав’язками для подальшої утилізації;
 – перед збором необхідно одягнути одноразові рукавички, які слід утилізувати відразу після завершення, після чого помити руки з милом або обробити антисептиком.

 Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН