Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійську вже починають боротися з амброзією

Літо вступило в свої права, і стрімко наближається той час, який так бояться алергики. Це час появи і цвітіння амброзії полинолистої.

В Таврійську комунальники починають боротися з нею вже зараз, поки вона не пішла взріст. У комунального підприємства «Комунсервіс» (директор Галина Волянюк) є досвід минулого року, коли ділянки з карантинними рослинами обробляли спеціальною речовиною, як це давно практикується в країнах Європи, як більш прогресивний спосіб.

На одній з нарад у заступника міського голови Олександра Павлюка з комунальниками Галина Валентинівна доповіла, що ефект від використання хімічного засобу був більший від звичайного покосу амброзії. В тих місцях, що обробили препаратом, до кінця року амброзії більше не було.

Міський голова Микола Різак підтримав пропозицію директора «Комунального сервісу», і дав доручення виділити з міського бюджету комунальному підприємству необхідні 20 тис. грн. на придбання хімічного засобу «Амбромакс».

«Якщо це працює і буде на користь нашим людям, ми виділимо комунальному підприємству кошти, нехай придбає такий препарат, і знищує амрозію. Ми повинні, в першу чергу, думати про здоров’я мешканців міста. А ви знаєте, що амрозія дуже небезпечна і підступна рослина», – сказав Микола Іванович.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН