Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині з’явиться великий екопарк

9 червня було підписано меморандум між Одеською обласною державною адміністрацією та Міжнародним благодійним фондом Олександра Фельдмана щодо створення екопарку на півдні Одещини.

Таким чином, на Одещині з’явиться біологічний експозиційний заповідник «Дунайські плавні». Проєкт стане частиною національної мережі інноваційних екокластерів. Її мета — збереження популяції диких тварин та їхня адаптація після життя на вулиці та в жорстоких умовах. Окрім того, на території екопарку створять інфраструктуру для психосоціального відпочинку відвідувачів та реабілітації людей із хворобами легень.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук голова ОДА Максим Куций:

«В планах — створити буферну зелену зону площею 100 гектарів, яка стане центром природного туризму в Одеській області. За попередніми розрахунками, загальна сума інвестицій може складати 15 мільйонів доларів.

Впевнений, що «зелений» туризм є пріоритетним напрямком розвитку Одещини. Докладемо максимальних зусиль, аби проект екопарку був реалізований якнайшвидше».

Побудувати проєкт організаторам допоможе Одеська обласна державна адміністрація. Керівник ОДА Максим Куций вже підписав меморандум про співпрацю з директором «Фельдман екопарк» Віталієм Ільченком.

 «Це є унікальною можливістю для Одещини стати прикладом втілення світових трендів із захисту навколишнього середовища. Сьогоднішня знакова подія стала буде першим кроком для розширення буферної зеленої зони нашого регіону на 100 га та збереження біологічного різноманіття нашого краю», — зазначив Максим Куций.

 За попередньою інформацією, загальна сума інвестицій у проєкт складає близько 15 мільйонів доларів. Аналогічний екопарк вже створено у Харківській області. Щороку його відвідують до 2,7 мільйона туристів.

 «За сім років ми врятували та реабілітували 20 тисяч диких та свійських тварин. Ми створили 42 безкоштовні програми реабілітації для воїнів АТО/ООС, дітей з інвалідністю та дітей із соціально незахищених верств населення», — повідомив директор «Фельдман екопарк» Віталій Ільченко.

Народна думка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН